cluClub Brugge
kvmKV Mechelen
Datum: 31/10/2020 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
Nieuw puntenverlies voor Club Brugge na Europese midweek: KV Mechelen knokt knap terug na 2-0 achterstand
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Brugge
| 671 reacties

Club Brugge geeft voorsprong van twee goals uit handen tegen KV Mechelen en verliest twee punten

Nieuw puntenverlies voor Club Brugge na Europese midweek: KV Mechelen knokt knap terug na 2-0 achterstand

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd te winnen na een Europese midweek. Het kwam via Nederlanders Vormer en Lang nochtans 2-0 voor, maar zakte na de rust in elkaar. De Camargo zorgde met een heerlijk hakje voor de rust voor aansluiting, Schoofs maakte gelijk. Club staat door de 2-2 nu derde.

Na de nederlaag op Oud-Heverlee Leuven wou Club Brugge thuis geen averij lijden na een Europese midweek. Clement roteerde weer op enkele posities en zo kwamen Okereke, Lang en Krmencik in de ploeg. Bij KV Mechelen, dat met flink wat coronabesmettingen kreeg af te rekenen, zagen we twee debutanten: Steven Defour en Sandy Walsh, twee jongens die al flink wat watertjes hebben doorzwommen in de Belgische competitie.

Nederlanders doen het voor Club

De thuisploeg was dominant en voetbalde de meeste kansen bij elkaar. De 1-0 kwam er wel na een discutabele fase. Vanlerberghe speelde de bal voor de neus van Krmencik weg en de Tsjech ging gretig liggen. Vrijschop en Vormer kende geen genade. Hij krulde het leer heerlijk over de muur.

Bij de 2-0 had hij ook een aandeel. De aanvoerder onderschepte een pass van de bezoekers, gaf mee aan Vanaken die op zijn beurt na een mooie run Lang bediende. De afwerking van de Nederlander was zuiver. De Brugse aanvallers speelden op het randje van de buitenspellijn en stonden er vaak over.

Malinwa had het niet onder de markt en Hairemans liet een 100% kans liggen om nog voor de rust op een goaltje verschil te komen. Mignolet stond echter pal, maar even later had hij geen verhaal op een geniale ingeving van De Camargo. De 37-jarige spits devieerde een lage voorzet van Mrabti heerlijk in doel, goed voor zijn tweede van het seizoen.

Nog voor het uur kreeg Malinwa twee uitstekende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Storm kreeg Mignolet niet geklopt in zijn korte hoek. Daarna bediende hij De Camargo, maar die besloot veel te slap.

En de kansjes bleven komen, ondanks een poging van de Brugse doelman om zijn verdediging met een oerschreeuw wakker te schudden. Het verval bij de thuisploeg was groot en daar konden invallers De Ketelaere, Mata en Diatta niet veel aan veranderen.

Naast de coronabesmettingen kreeg Mechelen nog een domper te verwerken. Defour stapte geblesseerd van het veld. Meteen te veel hooi op zijn vork genomen? Uiteindelijk kregen de bezoekers toch waar ze recht op hadden. Storm kopte een verre voorzet van Hairemans voor doel en invaller Schoofs liep binnen.

Club riep het toch wat over zichzelf af. Rits liet de 3-2 nog liggen, maar een winnend doelpunt kregen we niet meer te zien. KV telt nu acht punten, Club staat derde achter Beerschot en Charleroi.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
2 Sobol Eduard 90' -
5 Kossounou Odilon 73' -
9 Krmenčík Michael 58' -
10 Lang Noa 61' -
14 Okereke David 90' -
17 Deli Simon 90' -
20 Vanaken Hans A 90' -
25 Vormer Ruud  90' -
26 Rits Mats 90' -
44 Mechele Brandon 90' -
88 Mignolet Simon 90' -
  Bank G Beoordeel
3 Balanta Eder -  
11 Diatta Krepin 29' -
16 Schrijvers Siebe -  
22 Horvath Ethan -  
27 Badji Youssouph -  
33 Shinton Nick -  
42 Dennis Emmanuel Bonaventure -  
77 Mata Clinton 17' -
90 De Ketelaere Charles 32' -

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Mrabti Kerim A 67' -
Walsh Sandy 90' -
1 Coucke Gaëtan 90' -
3 Bijker Lucas 90' -
7 Hairemans Geoffrey 90' -
10 De Camargo Igor 85' -
11 Storm Nikola 90' -
13 Van Damme Joachim 90' -
14 Voet Siemen 90' -
30 Vanlerberghe Jordi 90' -
88 Defour Steven 73' -
  Bank G Beoordeel
4 Bateau Sheldon -  
6 Bushiri Rocky -  
8 Kaya Onur 5'  
15 Thoelen Yannick -  
16 Schoofs Rob 17' -
17 Boni Trova -  
20 Engvall Gustav A 23' -
21 Dailly Niklo -  
Herbeleef Club Brugge - KV Mechelen

Vooraf