Datum: 23/04/2023 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34

Herbeleef Charleroi - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

  Discussieer live mee! Lees 34 reacties...
Charleroi (Charleroi - KRC Genk)
Charleroi: Hervé Koffi - Jackson Tchatchoua - Stefan Knežević - Damien Marcq - Joris Kayembe - Adem Zorgane - Marco Ilaimaharitra - Ken Nkuba - Youssouph Badji - Isaac Mbenza - Issouf Vakoun Bayo
Bank: Ryota Morioka - Jonas Bager - Daan Heymans - Stelios Andreou - Martin Delavallee - Amirhossein Hosseinzadeh - Nikola Stulic

KRC Genk (Charleroi - KRC Genk)
KRC Genk: Maarten Vandevoordt - Angelo Preciado - Mujaid Sadick Aliu - Mark McKenzie - Gerardo Arteaga - Patrik Hrosovský - Bryan Heynen - Joseph Paintsil - Bilal El Khannouss - Mike Trésor Ndayishimiye - Mbwana Ally Samatta
Bank: Tobe Leysen - Rasmus Carstensen - Ouattara Aziz - Nicolas Castro - Anouar Ait El Hadj - Luca Oyen - Toluwalase Arokodare
1
Charleroi - KRC Genk: 0-0

2

Goal
Doelpunt van Mark McKenzie (Mike Trésor Ndayishimiye)
Racing Genk krijgt meteen een vrije trap. Mike Trésor gooit de bal in de zestien en niemand heeft verdediger McKenzie in de gaten. Hij tikt de vrije trapt meteen voorbij Koffi.
3

Goal
Doelpunt van Isaac Mbenza (Ken Nkuba)
Op de aftrap na de goal van McKenzie reageert Charleroi meteen. Racing Genk staat te slapen, Mbenza kan bij de tweede paal de bal binnen tikken. Waanzinnige start van de wedstrijd.
8
De straffe openingsfase heeft het vuur in het stadion nog wat meer aangewakkerd.
12
Cercle Brugge staat intussen op 0-2 tegen Zulte Waregem en staat Anderlecht op voorsprong tegen KV Mechelen. Charleroi valt daardoor momenteel uit de top 8.
14
Preciado glijdt weg en begaat daarbij hands. Hij krijgt geen vrije trap tegen of een gele kaart, maar wel een vrije trap in zijn voordeel. Een foutje van de scheidsrechter.
15
Na de twee snelle goals is het wel nog altijd wachten op een goede doelkans. Genk was wel even gevaarlijk op een hoekschop.
17
Paintsil met een kans
Paintsil krijgt de bal in de zestien, maar Kayembe kan toch nog tackelen. Hij voorkomt zo een derde goal binnen de 20 minuten. In de rebound dwingt Paintsil nog een hoekschop af.
21
Vandevoordt redt!
Nu komt Charleroi eens opzetten. De bal wordt op het hoofd van Bayo gelegd, maar de spits kopt recht op de vuisten van Vandevoordt.
24
Zorgane net naast
Charleroi nu toch met de beste kansen. Zorgane kan vrij aanleggen op de linkerkant van de zestien, maar krult de bal nog net naast. Genk heeft het nu moeilijk.
31

Goal
Doelpunt van Mbwana Ally Samatta (Joseph Paintsil)
Racing Genk had het evenwicht wat hersteld en Paintsil krult de bal mooi op het hoofd van Ally Samatta. Zijn tweede goal in twee wedstrijden.
34
Bayo gaat even duwen na een duel met Heynen. Maar scheidsrechter Vandriessche houdt de kaarten op zak.
38
Charleroi kan tot twee keer toe uitbreken, maar twee keer toe kan het niet afwerken.
39
 Gele kaart voor Ken Nkuba

42
De voorsprong voor Racing Genk werkt niet bevrijdend. Onder meer spits Samatta lijdt vooraan erg veel balverlies.
44
Mbenza kan nog eens dreigen voor Charleroi en krult de bal naar de verste hoek, maar Vandevoordt redt opnieuw.
45
 Gele kaart voor Stefan Knežević

45
We krijgen 1 minuten blessuretijd.


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
 Gele kaart voor Mujaid Sadick Aliu

47
Charleroi is het best uit de kleedkamer gekomen. Mbenza gooit een vrije trap erg scherp voor doel, Bayo komt net tekort aan de tweede paal.
51

Goal
Doelpunt van Ken Nkuba (Isaac Mbenza)
Charleroi was komende en wordt nu ook beloond. Heynen geeft de bal zomaar weg en de bal komt uiteindelijk bij Nkuba terecht. Hij schiet vanuit een scherp hoek de bal door de benen van Vandevoordt binnen.
58
Genk komt nu nog eens opzetten. Samatta kan doorlopen, maar hij gaat plots neer. Volgens scheidsrechter Van Driessche is er niets aan de hand.
61
Charleroi wil nog de zege om in de top acht te blijven. Nkuba wordt goed aangespeeld op rechts, maar nu mist hij zijn controle.
65
Sadick zou de bal met de hand beroerd hebben in de zestien en scheidsrechter Van Driessche luistert naar de VAR. Uiteindelijk komt er geen penalty voor Charleroi.
67
 Gele kaart voor Damien Marcq

68
Racing Genk is voorlopig nergens in de tweede helft, Charleroi blijft zoeken naar een derde goal voor zijn plekje in de top acht.
68
Vervangen Bilal El Khannouss
Ingevallen Ouattara Aziz


70
Goed nieuws voor Charleroi vanuit Waregem: Essevee heeft zonet 2-2 gemaakt waardoor Charleroi momenteel in de top acht blijft.
75
Vervangen Mbwana Ally Samatta
Ingevallen Toluwalase Arokodare


77
Vervangen Joris Kayembe
Ingevallen Stelios Andreou


80
Toch nog eens Charleroi: Nkuba kan zomaar de Genkse zestien inwandelen, maar schiet uiteindelijk de slap om Vandevoordt te bedreigen.
85
Slecht nieuws vanuit Waregem: Cercle heeft de 2-3 gemaakt en Charleroi valt weer uit de top acht. Het moet nu snel op zoek naar een derde goal.
85
Vervangen Youssouph Badji
Ingevallen Nikola Stulic


85
Vervangen Mike Trésor Ndayishimiye
Ingevallen Luca Oyen


89
Tchatchoua maakt nog bijna een owngoal, maar de bal gaat over het eigen doel.
90
Vervangen Damien Marcq
Ingevallen Daan Heymans




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.