batBate Borisov
venFK Ventspils
Datum: 05/08/2009 18:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Gorodskoy Stadion Borisov
BATE Borisov deze keer niet naar CL
Philippe Crols
| 0 reacties
BATE Borisov deze keer niet naar CL

BATE Borisov zal dit seizoen niet van de partij zijn op het kampioenenbal. De Wit-Russen wonnen hun terugwedstrijd weliswaar tegen het Letse Ventspils, maar dat volstond niet voor de kwalificatie.

Het Letse Ventspils had de competitiewedstrijd tegen FK Tranzits afgelopen weekend nog laten uitstellen om honderd procent fit aan de aftrap te komen tegen BATE. Dat leek ook te helpen. Na een kwartier spelen stonden de bezoekers al op voorsprong. Een hoekschop kwam bij Igor Tigirlas terecht en die zette de kampioen uit Letland op rozen. BATE was echter wel de betere ploeg, maar scoren lukte niet. Twee minuten voor rust kwam daar verandering in. Sergei Krivets vond toen een gaatje in de verdediging. Hij reageerde attent op een hoekschop en maakte gelijk.

BATE moest na de pauze nog tweemaal scoren en met nog een halfuur op de klok lukte Krivets zijn tweede van de avond. Hij kreeg een lange bal van Maksim Bordachov onder controle en vloerde Andrejs Pavlovs. De thuisploeg kwam dus op een zucht van de kwalificatie en een kwartier voor tijd kreeg invaller Maksim Skavysh de kans om zijn team naar de laatste voorronde te schieten. Hij faalde echter waardoor de bezoekers uit Letland een feestje konden bouwen. Zij kwalificeerden zich op basis van dat ene doelpunt op verplaatsing.