Polithenica Timisoara
shaShakhtar Donetsk
Datum: 05/08/2009 19:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Timisoara bezorgt Shaktar Donetsk een kater
Philippe Crols
| 0 reacties
Timisoara bezorgt Shaktar Donetsk een kater
Foto: © SC

Anderlecht zal op weg naar de Champions League geen tegenstand krijgen van Shaktar Donetsk. De laatste UEFA Cupwinnaar redde het in de derde voorronde niet tegen het Roemeense Timisoara.

Timisoara voetbalde vorige week al een uitstekende uitgangspositie bij elkaar in Oekraïne (2-2). Toch waren de Roemenen attent en dat was nodig ook. In de eerste helft kregen enkele Brazilianen van Shaktar de kans om de score te openen. Zowel Ilsinho (foto) als Luiz Adriano vonden de weg naar doel niet. Aan de overkant was vooral Gheorghe Bucur gevaarlijk. De man die Shaktar vorige week ook al enorm veel pijn deed, kon woensdagavond echter niet scoren.

Naarmate de tijd vorderde, kwamen er meer en meer openingen. Vooral in het laatste kwartier werd het spannend. Eerst bracht doelman Costel Pantilimon redding op een kopbal van bezoeker Dmytro Chygrynskiy en een minuut later belandde een schot van Ilsinho net naast doel. Helemaal op het einde ranselde Pantilimon nog een vrijschop van Darijo Srna uit zijn doelvlak. Het bleef echter 0-0 en dus rest er voor Shaktar enkel en alleen nog de Europa League.