Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Ljudski vrt
Maribor krijgt oplawaai van Zürich
Philippe Crols

Het Sloveense Maribor leek na de 2-3-zege op bezoek bij FC Zürich op weg naar de laatste voorronde van de Champions League. In eigen huis werd het echter koeltjes afgemaakt door de Zwitsers. Het werd maar liefst 0-3.

Maribor begon goed aan de wedstrijd, maar de bezoekers uit Zürich waren deze keer duidelijk beter bij de les dan vorige week. Halverwege de eerste helft kwam Zürich ook op voorsprong. Milan Gajic isoleerde Dusan Djuric en die zette de bezoekers op 0-1. Na die bezoekende treffer kreeg Maribor opnieuw het betere van het spel, maar de kansen afmaken, lukte niet. Daar zorgde vooral de doelman van Zürich, Johnny Leoni, voor.

Twee minuten voor rust zagen de toeschouwers de wedstrijd helemaal kantelen. Eerst hield Leoni Marcos van de gelijkmaker en luttele seconden later stond de 0-2  op het bord. Op aangeven van Johan Vonlanthen (foto) verdubbelde Xavier Margairaz de bezoekende voorsprong.

In de tweede helft ging Maribor op zoek naar een doelpunt. De Zwitsers waren echter goed georganiseerd en gaven weinig weg. Een kwartier voor tijd bezegelden de bezoekers ook nog het lot van de thuisploeg. Het was opnieuw Vonlanthen die een goede pass in huis had. Deze keer mocht Adrian Nikci scoren en zijn team definitief naar de laatste voorronde van de Champions League schieten.