Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Maksimir Zagreb
Salzburg schakelt Dinamo Zagreb uit
Philippe Crols

Salzburg heeft voor een kleine verrassing gezorgd in de derde voorronde van de Champions League. Het schakelde in Kroatië Dinamo Zagreb uit nadat de heenwedstrijd op 1-1 was geëindigd.

Salzburg is het team van de Nederlandse trainer Huub Stevens. De gewezen coach van Schalke en PSV zag zijn team na een halfuur op voorsprong komen. Dusan Svento mocht een vrijschop nemen. Zijn inzet waaide voorbij alles en iedereen in doel. Doelman Tomislav Butina, ex-Club Brugge, was verrast en had geen reactie in huis. Dinamo Zagreb presteerde ondermaats in de eerste helft.

Na de pauze was e meer beleving bij de thuisploeg. Dat resulteerde bijna onmiddellijk in de gelijkmaker. Pedro Morales dribbele menig bezoeker op een hoopje en bediende Dimitris Papadopoulos. De Griek schoot de 1-1 vervolgens tegen de touwen. Nadien kreeg Dinamo nog een aantal goede kansen, maar Salzburg bleef overeind en kreeg meer vertrouwen naarmate het einde naderde.

Zeven minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor de thuisploeg. Een schot van Simon Cziommer strandde nog tegen de paal, maar Robin Nelisse (foto) was er als de kippen bij om de 1-2 in doel te leggen. Het volstond voor de bezoekers om zich te kwalificeren voor de laatste voorronde van de Champions League.