Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
Celtic zet scheve situatie nog recht
Philippe Crols

Celtic Glasgow heeft zich alsnog geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. Het veegde op bezoek bij Dinamo Moskou de 0-1-nederlaag uit de heenmatch weg.

De statistieken waren niet bepaald in het voordeel van Celtic. Zo zocht de Schotse vicekampioen al 22 wedstrijden naar een Europese zege op verplaatsing.

Ook in Moskou zag het er aanvankelijk niet al te best uit. Zo bezorgde vooral Aleksandr Kerzakhov de bezoekers uit Glasgow behoorlijk veel moeilijkheden. Een doelpuntje maken, lukte echter niet. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de bezoekers beter voor de dag. Een minuut voor rust vloog de 0-1 zelfs in doel. Het was Scott McDonald die een voorzet van Andreas Hinkel aan de tweede paal in doel kopte. Hinkel moest een minuut later opnieuw in actie komen. Deze keer redde hij de inzet van Dmitri Khoklov op de doellijn.

Na de pauze eiste Hinkel opnieuw een hoofdrol op. Kirill Kombarov verschalkte doelman Artur Boruc, maar opnieuw sprong de verdediger zijn doelman bij. De wedstrijd was nu helemaal open en er kwamen kansen voor beide teams. Toen iedereen zich bij verlengingen had neergelegd, viel de beslissing alsnog. Het was invaller Georgios Samaras (foto) die de 0-2 in doel schoot.