Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Bloomfield
M. Haifa plaatst zich na krankzinnige wedstrijd
Philippe Crols

Vorige week speelden Aktobe en Maccabi Haifa 0-0 gelijk in Kazachstan. De terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League leverde heel wat meer doelpunten op. De club uit Israël haalde het na negentig minuten spelen.

De wedstrijd kende een bijzonder vreemd verloop. Na een kwartier spelen leek het Kazachse Aktobe de kwalificatie al op zak te hebben. Dankzij doelpunten van Evgeni Averchenko, Anton Chichulin en Marat Khayrullin stond het na vijftien minuten spelen 0-3.

De thuisploeg bleef echter niet bij de pakken zitten en speelde alles of niets. Het werd uiteindelijk alles. Maccabi scoorde voor de pauze nog tweemaal. Yaniv Katan lukte het eerste doelpunt voor de club uit Israël en tien minuten voor rust scoorde Eyal Golsa de aansluitingstreffer.

Onze scheidsrechter Serge Gumienny zag het onwaarschijnlijke gebeuren in de tweede helft. Op het uur trof Vladimer Dvalishvili tweemaal raak. Het volstond voor Haifa om zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League