SLASlavia Praag
Sheriff Tiraspol
Datum: 05/08/2009 20:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Stadion Evzena Rosickeho
Blessuretijd nekt Slavia Praag tegen Tiraspol
Philippe Crols
| 0 reacties
Blessuretijd nekt Slavia Praag tegen Tiraspol
Foto: © SC

FC Sheriff Tirspol heeft zich in extremis kunnen plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. In de derde minuut van de extra tijd legde Jose Nadson het publiek van Slavia Praag het zwijgen op.

De heenwedstrijd in Moldavië was op 0-0 geëindigd. Slavia had dus genoeg aan een zege om Sheriff te elimineren. De Tsjechische coach Karel Jarolim had een verrassing in petto. Zo zette hij verdediger Adam Hlousek naast ex-Anderlechtspeler Stanislav Vlcek (foto) in de spits. Na een kwartier spelen rendeerde die keuze al. De 20-jarige Hlousek was attent toen een schot van Benjamin Vomocka in zijn buurt kwam. De spits kopte de bal in doel.

Slavia was de betere ploeg en kreeg nog enkele goede mogelijkheden. Net na de pauze miste Petr Janda de beste kans voor de Tsjechen. Het bleef 1-0 en Slavia ging al bibberend de extra tijd tegemoet. In de derde minuut van de blessuretijd sloeg het noodlot toe voor de thuisploeg. Jose Nadson trapte de beslissende goal voorbij de verbouwereerde Jan Hanus

Zo zal Tsjechië dit seizoen geen Champions League-deelnemer hebben. Dinsdag werd ook Sparta Praag al uitgeschakeld. Panathinaikos was te sterk.