Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Eylül Stadi
Anderlecht gaat door ondanks nederlaag
Steurbaut Kersten

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de vierde voorronde van de Champions League. Paars-wit verloor de terugwedstrijd bij Sivasspor wel met 3-1. De heenmatch had Anderlecht echter met 5-0 gewonnen.

Al na tien minuten stond Anderlecht op achterstand. Ersin Martin opende de score op aangeven van Kamanan. Niet veel later kreeg de thuisploeg een strafschop na hands van Jelle Van Damme. Kamanan zette de penalty feilloos om en zo stond het al heel snel 2-0.

Even leek een mirakel in de maak, maar Jelle Van Damme duwde de laatste hoop van Sivasspor de kop in. Met een strak schot zorgde hij voor het belangrijke doelpunt op verplaatsing. Even voordien had Mbark Boussoufa al de kans op de aansluitingstreffer laten liggen.

Nadien ging de storm van Sivasspor liggen en de kansen werden schaars. Boussoufa knalde in de tweede helft in het zijnet, maar de goal viel aan de overkant. Aydin Mussa kreeg te veel ruimte en gaf Silvio Proto geen kans. Sivasspor moest evenwel nog vier keer scoren en de wedstrijd viel nadien weer stil. Anderlecht hield makkelijk stand en gaat door naar de laatste voorronde.