Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Stadion Partizan Belgrado
APOEL kegelt Partizan eruit
Philippe Crols

APOEL Nicosia mag zich opmaken voor de laatste voorronde van de Champions League. Het overleefde moeilijke minuten op het veld van Partizan Belgrado.

Partizan Belgrado verloor vorige week verrassend met 2-0 op bezoek bij APOEL. De Serviërs begonnen echter met frisse moet aan de terugmatch en al na drie minuten was het prijs. Almani Moreira (foto, ex-Standard) scoorde op aangeven van Goran Gavrancic. APOEL kwam echter niet alleen om te verdedigen en was via Joost Broerse enkele keren dicht bij een doelpunt. De beste mogelijkheid voor de bezoekers was echter voor Marcin Zewlakow. De gewezen aanvaller van Excelsior Moeskroen kwam oog in oog met doelman Mladen Bozovic, maar miste.

De thuisploeg moest nog minstens een keer scoren om verlengingen af te dwingen en Moreira nette bijna zijn tweede van de avond. Zijn kopbal belandde echter niet in doel. De druk op beide elftallen werd groter en in de slotfase werd Broerse nog van het veld gestuurd. Partizan ontketende nog een wanhoopsoffensief. Dat leverde behalve een kopbal van Radosav Petrovic niets meer op.