Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Panathinaikos bibbert tot het einde
Philippe Crols

Panathinaikos mag zich opmaken voor de laatste voorronde van de Champions League. De Grieken poetsten tegen Sparta Praag de 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd weg.

Sparta Praag verwachtte zich aan een dominant Panathinaikos en zo geschiedde. Gelukkig voor de Tsjechen stond doelman Jaromir Blazek uitstekend te keepen. Hij belette Giorgos Karagounis, Sebastian Leto en Djibrill Cissé het scoren. Net voor rust moest de doelman zich toch gewonnen geven. Een vrijschop van Karagounis belandde via het hoofd van Jose Sarriegi in doel. Aan de overkant had Patrik Berger eerder de beste kans voor de bezoekers gemist.

Tien minuten na rust lukte Panathinaikos een tweede doelpunt. Dimitris Salpingidis (foto) lanceerde een counter en vond Kostas Katsouranis. De spits nette de 2-0. De Grieken konden het hoge tempo echter niet meer aanhouden. Sparta kreeg meer vertrouwen en Lubos Kalouda had de bezoekers nog de kwalificatie kunnen bezorgen. Twee minuten voor tijd miste hij van dichtbij. Weg kwalificatie voor de Tsjechen. Helemaal op het einde scoorde Salpingidis nog de derde Griekse goal van de avond.