Litex Lovech
gnkKRC Genk
0-1
Datum: 15/09/2005 19:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Genk speelt ook in Europa gelijk
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Genk speelt ook in Europa gelijk
Foto: © SC

Na vier puntendelingen in de Belgische competitie kwam Genk ook in Europa niet verder dan een gelijkspel.  De Limburgers speelden een zwakke eerste helft, maar kwamen na de pauze iets beter voor de dag.  Twee keer kwamen ze op voorsprong, maar twee keer gaven ze die voorsprong uit handen.  De Bulgaarse tegenstander mag echter geen enkel probleem vormen tijdens de terugwedstrijd in Genk.  
 
Hugo Broos startte met Bob Peeters als enige spits, waardoor Vandenbergh naar de bank verhuisde.  Na zwak verdedigen van de Limburgers moest Moons meteen tussenkomen op een actie van Sandrinho.  Litex nam in die beginfase het initiatief, maar kon niet echt imponeren en stond ook al niet stevig te verdedigen.  Genk kon Bob Peeters echter nauwelijks bereiken en kon dan ook niet profiteren van de onzekerheid in de Bulgaarse defensie.  Bij de thuisploeg was Novakovic de gevaarlijkste man.  Moons moest een paar keer goed tussenkomen op zijn kopballen van de spits.  
 
De tweede helft bood aanvankelijk weinig beterschap, tot Beslija uitpakte met een goede actie.  In de eerste mooie combinatie van de Limburgers bediende hij Daerden, die niet aarzelde en de 0-1 voorsprong op het bord trapte.  De voorsprong gaf duidelijk vertrouwen aan Genk, dat beter begon te voetballen.  Net toen de Limburgers de partij onder controle leken te hebben, viel het doelpunt aan de overkant.  Venkov tekende voor de gelijkmaker.  De Limburgers bleven wel de betere ploeg en de ingevallen Stojanovic zorgde meteen voor gevaar.  Na een knappe actie van sterkhouder Daerden was het de Serviër die de Limburgers opnieuw op voorsprong bracht.  Genk leek op weg naar een deugddoende overwinning, tot een zwak leidende Hanacsek in de slotminuut de bal op de stip legde na onvrijwillig handspel van Vandooren.  Moons pakte aanvankelijk de strafschop van Zhelev, maar Novakovic was sneller op de bal dan de Genkse verdedigers en trapte de 2-2 tegen de netten.  Opnieuw een tegenvaller voor de Limburgers, die nog steeds de goede vorm niet te pakken hebben.  Kwalificatie voor de volgende ronde mag in het Fenixstadion echter geen probleem zijn.  

Europa League