Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
Everton maakt zich compleet belachelijk

Het gaat heel slecht met Everton dit seizoen. In de competitie staan ze op een achttiende stek met slechts vier punten uit evenveel wedstrijden. In de eerste ronde van de Uefa-cup waren de Engelsen ook volledig kansloos. Bij Dinamo Boekarest werd met 5-1 verloren.

Everton begon nochtans niet slecht aan de partij. Ze waren veel in balbezit, maar kansen leverde dat niet op. Tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een voorzet van Petre kon Niculescu binnenkoppen. Enkele minuten later was de stand alweer in evenwicht. Na een vrije trap van Davies kon Yobo volledig ongedekt afwerken. Vlak voor rust was er nog een kans voor Zicu, maar Martyn was paraat.

Na de pauze kwam de thuisploeg vlug op voorsprong. Een voorzet van Niculescu werd door Zicu beheerst binnengetikt. De Engelsen stortten nu volledig in elkaar. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd knalde Petre van ver de derde voorbij Martyn. Niet veel later zorgde Bratu zelfs voor de vierde treffer. Everton kon toch nog eens tegenprikken, maar Ferguson miste. De bezoekers moesten de kelk nog tot op de bodem ledigen. In de allerlaatste minuut zorgde opnieuw Bratu voor de zware 5-1 eindstand.