zenZenit St Petersburg
aekAEK Athene
Datum: 15/09/2005 17:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Petrovskiy Stadion
Zenith en AEK hadden er geen enkele zin in
Luc Goderis
| 0 reacties
Zenith en AEK hadden er geen enkele zin in
Foto: © SC

In de eerste ronde van de Uefabeker is de heenwedstrijd tussen Zenith Sint Petersburg en AEK Athene geëindigd zoals ze begonnen was, op 0-0.
 
In een inspiratieloze en weinig genietbare wedstrijd waren de doelkansen, als je ze zo mag noemen, op de vingers van één hand te tellen.  Zenith dreigde slechts zeer af en toe via Kerzhakov en Arshavin, en dan nog enkel met ongevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn.  AEK stelde in daar in de eerste helft absoluut niets tegenover.  De Russen merkten het waarschijnlijk niet eens dat ze zonder hun geschorste ster-verdediger Martin Skrtel speelden.
 
Wie gedacht had dat de tweede helft beterschap zou brengen was er aan voor de moeite.  Na de herneming viel er in het Petrovski stadion in Sint Petersburg al helemaal niets meer te beleven.  Op het uur poogden de Grieken, vanop zo'n 35 meter, Chontofalski te verschalken.  De Russische doelman was echter bij de pinken.
Het antwoord van de thuisploeg was een zwak afstandschot van Kerzhakov.  Diep in de toegevoegde tijd was het opnieuw Kerzhakov die de bezoekende doelman tevergeefs testte.

Europa League