Speeldag: Ronde 1
Stadion: Gymnastikos Sullogos ta Pagkypria
Hertha wint in slotfase
Kristof Blomme

Hertha BSC heeft nipt met 0-1 gewonnen bij Apoel Nicosia uit Cyprus. In de laatste minuut benutte Marcelinho een penalty.

Beide ploegen leken er niet veel zin in te hebben. Bij Hertha was Marko Pantelic niet speelgerechtigd. In zijn plaats speelde Neuendorf en laat het nu net hem zijn die de gevaarlijkste speler was bij de bezoekers. Hij kon tweemaal dreigen na een hoekschop, maar een goal zat er niet in. Ook de thuisploeg was even gevaarlijk. Georgiou kreeg een kans, maar de bezoekende goalie was bij de pinken.

In de tweede helft werd het spel zo mogelijk nog slechter, ondanks het inbrengen van Rafaël en Bastürk bij de Duitsers. In de laatste minuut zorgde de Turkse invaller toch nog voor wat opwinding. Na een knappe solo werd hij in het strafschopgebied foutief gestuit door Jovanovic. Marcelinho twijfelde niet en hij schoot Hertha in extremisch nog voorbij de Cyprioten.