Speeldag: Ronde 1
Stadion: Stade Louis II
Monaco klopt Nederlanders
Kristof Blomme

AS Monaco heeft in het eigen stadion Willem II verslagen met 2-0. Kapo kon voor de openingstreffer zorgen. Vlak na rust zette Adebayor de eindstand op het bord.

Monaco begon uitstekend aan de partij. Tot halfweg de eerste helft kon Oscar Moens z'n ploeg nog in de wedstrijd houden. Dan kon Adebayor op doel schieten, de rebound werd door Kapo simpel afgemaakt. Willem II kreeg in de gehele eerste helft geen enkele kans. De Tilburgers mochten blij zijn met de 1-0 ruststand.

Eén minuut na rust kon Adebayor Monaco op 2-0 zetten. Kapo zette een knappe solo op en vond de aanvaller voor doel. Nadien kreeg Monaco nog enkele kansen, maar de Monegasken faalden voor doel. De terugmatch zou geen probleem mogen opleveren voor de Fransen.