Speeldag: Ronde 1
Malmö grijpt kans
viki meeuwis

Besiktas – Malmö FF: 0-1

Malmö FF had na het smadelijke verlies tegen het kleine FC Thun wat goed te maken op Europees vlak. De positie van trainer Tom Prahl staat na de teleurstellende resultaten van de voorbije weken ter discussie. De geruchten dat Sören Ã…keby de trainerspositie van Prahl zou overnemen worden de laatste weken steeds sterker. Dat ze Besiktas trokken hielp ook niet echt. Bij de rust was de stand nog steeds 0-0.
Na de rust keerde het tij. Malmö stond nu scherper. In de 71e minuut was de kans daar; Elanga met een corner die door Alfonso Alves in het doel gewerkt werd, 1-0.

Malmö doet een goede zaak en heeft een goede uitgangspositie voor de wedstrijd over veertien dagen thuis in het Malmö Stadion.

Halmstad – Sporting: 1-2

Het eerste kwartier zette Sporting Lissabon druk met technisch en sterk voetbal. Tot twee keer toe eindigde een vroege doelkans van de Portugezen op de paal. Daarna luwde de storm en begon Halmstad rustiger en doordacht te spelen met vijf man op het middenveld en Thorvaldsson als enige spits. De IJslander zou Halmstad drie minuten voor rust op voorsprong brengen na een penalty. Die kwam er na een fout van doelman Pereira op Yaw Preko. Luttele momenten voor de openingsgoal was Magnus Svensson al dichtbij een doelpunt dat net over de goal heen ging. En die goal had Halmstad beter wel kunnen maken. Amper twee minuten na de treffer van Thorvaldsson was het de beurt aan Sporting Lissabon en meer bepaald Wendeson Said. Beide ploegen gingen de rust in met een goal.

Twee minuten na de pauze nam Sporting definitief de leiding via Deivid Souza. Helemaal vergeten door de verdediging van Halmstad kwam hij alleen vlak voor doel en schoot prompt de 1-2 binnen. Halmstad kreeg nog twee kansen op de gelijkmaker maar slaagde daar niet in. Tomas Zvirgzdauskas op de lat en vlak erna viel er bijna een owngoal van Sporting. Desondanks het verlies liet Halmstad een goede indruk na tegen Sporting Lissabon.