Speeldag: Ronde 1
Stadion: Luzhniki
Bekerhouder wint makkelijk
viki meeuwis

CSKA Moskau, de UEFA bekerwinnaar van vorig seizoen, nam het vanavond thuis op tegen het Deense Midtjylland, een middenmotor in de Deense eerste klasse.

De wedstrijd werd zonder publiek gespeeld als straf voor het gedrag van de fans van CSKA vorig seizoen tijdens de halve finale tegen FC Parma.

Het duurde niet lang voor er doelpunten vielen. Gusev en Krasic werden in een meer offensieve rol gebracht door het uitvallen van de Braziliaan Love. In de 20e minuut maakte Rolan Gusev er voor Moskou dan 1-0 van. Amper drie minuten later scoorde Razak Pimpong de gelijkmaker via een pass van David Nielsen. Die stand bleef tot aan de rust behouden.

Na de pauze was het CSKA dat de druk opdreef wat een kwartier voor het einde resulteerde in de 2-1. De Braziliaan in Russische loondienst, Daniel Carvalho was de maker van het doelpunt. Drie minuten later deed hij dat nog eens dunnetjes over en verzekerde de overwinning voor CSKA met 3-1. Rasmus Hansen met de enige kans voor de Denen in de tweede helft maar de toen hij voorbij goalkeepr Akinfeev kwam kon hij de bal niet goed meer controleren en het schot ging naast het doel.
Midtjylland maakte in de tweede helft verschillende fouten op gevaarlijke posities tot grote ergenis van een moegestreden keeper

Ola Tidman en werd daarop aangerekend met een 3-1 verlies als resultaat.