Speeldag: Ronde 1
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Pieroni schenkt Auxerre de zege
Steurbaut Kersten

Luigi Pieroni heeft Auxerre in extremis nog de zege bezorgd tegen het Bulgaarse Levski Sofia. De bezoekers waren tien voor de rust op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Bardon. Tien minuten na de kampwissel bracht Poyet met een kopbaldoelpunt de Fransen weer langs zij. Auxerre domineerde de wedstrijd maar noch Pieroni,Akale, Lachuer of Poyet kon de winnende treffer voorbij doelman Mihaylov trappen. Zeven minuten voor tijd moest de Bulgaarse doelman zich toch gewonnen geven op een kopbal van Pieroni. Een kleine maar verdiende zege voor de jongens van Santini, die het zeer moeilijk zullen hebben om zich over twee weken te plaatsen voor de poules van de Uefa Cup.

Voor Lens zijn die poules nog verder weg. De Noord-Franse club, zonder Aruna, in de basis, speelde in eigen huis 1-1 gelijk tegen het Poolse Groclin Grodzisk. Lens was nochtans al vroeg op voorsprong gekomen via Hilton. Maar amper een minuut later was de voorsprong al ongedaan gemaakt dankzij Rocki. De Polen hielden stand in het Stade Bolleart. Zelfs de inbreng van Aruna na 64 minuten kon niets meer aan de stand veranderen. Voor Strasbourg liep de avond beter af. Tegen het Oostenrijkse Grazer AK werd met 0-2 gewonnen. De doelpunten vielen in het begin en op het einde van de eerste helft. Pagis zorgde na twee minuten al voor de openingstreffer en in blessuretijd zorgde Lacour voor de verdubbeling van de score. De bezoekers hielden stand tijdens de tweede periode en staan zeer dicht bij de volgende Europese ronde.

Voor het Portugese Vitoria Guimaraes kan het haast niet meer mislopen. In eigen huis versloeg het Wisla Krakow met 3-0. De Portugezen mogen met een gerust gemoed afreizen naar Polen. In de eerste helft zorgde Cleber op strafschop voor de 1-0. Na de koffie liep de score nog op na doelpunten van Mario Sergio in de 69ste minuut en Benachour, drie minuten later.