Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Espanyol verwerft goede uitgangspositie
Tonnelier Caroline

Espanyol Barcelona is zijn campagne in de Uefa-beker goed begonnen.  De Catalanen behaalden een 1-1 gelijkspel bij Teplice en staan dus dicht bij een deelname aan de poules.  Het goede resultaat is meteen ook een opsteker voor het team van coach Lotina, dat in de competitie nog niet echt op dreef is.

Bij Espanyol startten doelman Kameni en Ivan de la Peña op de bank.  Aanvoerder Tamudo was er niet bij wegens een blessure.  De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd.  Een defensief Espanyol kon daar weinig tegenover zetten. Door de versterkte verdediging kwamen de Catalanen een mannetje tekort op het middenveld.  Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Espanyol.  Luis García plaatste de bal net naast het doel van Postulka.  Net voor de rust was ook Lopo nog dicht bij de openingstreffer, maar hij mikte op de paal.

De Tsjechen kenden een droomstart in de tweede helft, met een snel doelpunt van Jirsak.  Espanyol reageerde onmiddellijk en kwam via Corominas dicht bij de gelijkmaker.  De Spanjaarden namen het initiatief over, maar het bleef opletten voor de gevaarlijke counters van de Tsjechen.  Het betere spel van Espanyol leverde in de slotfase een levensbelangrijk doelpunt op.  Luis García zorgde op aangeven van De la Peña voor de 1-1.  Teplice slaagde er niet meer in iets terug te doen, zodat Espanyol met een schitterende uitgangspositie naar Barcelona mag vertrekken.