Middlesbrough
Xanthi
1-0
2-0
Datum: 15/09/2005 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Riverside Stadium
Middlesbrough wint simpel
Kristof Blomme
| 0 reacties
Middlesbrough wint simpel
Foto: © SC

Middlesbrough heeft op eigen veld met 2-0 gewonnen van Xanthi. Boateng en Viduka zorgden voor de vrij gemakkelijke overwinning tegen de Grieken.

Bij de Engelsen mochten enkele basisspelers rusten, hierdoor kregen enkele jongeren hun kans. De thuisploeg kon even dreigen na een te korte terugspeelbal, maar Maccarone was net te laat. Na een halfuur konden de Engelsen op voorsprong komen. Het schot van Maccarone werd nog gepakt, maar Boateng was goed gevolgd om af te werken. Voor rust waren zowel Johnson als Viduka nog gevaarlijk voor de thuisploeg, zij waren echter minder succesvol.

Na de pauze kwam er opnieuw een goeie kans voor doelpuntenmaker Boateng. Hij kon aanleggen, maar doelman Torossidis had niet veel problemen met het schot. Ook Xanthi kon voor de eerste keer gevaarlijk worden. Een schot van Maghradze werd gestopt door Schwarzer, de rebound werd door Labriakos over geknald. Yakubu mocht nog even opdraven en meteen kreeg hij een goeie mogelijkheid. Hij kopte de kans over. Op het einde van de wedstrijd kon Viduka de score nog verdubbelen. Dankzij dat tweede doelpunt kunnen de Engelsen met een gerust gemoed naar Griekenland.

Europa League