Stadion: Brondby Stadion
Brøndby en Kopenhagen doen goede zaak
viki meeuwis

Brøndby – Zurich: 2-0

Brøndby is een stap dichter bij de groepsfase in de UEFA Cup. Het won thuis van FC Zurich. Ondanks een lange lijst van geblesseerde spelers wat onder andere tot een sterk afgezwakte verdediging leidde, won Brøndby makkelijk van de Zwitsers. Op het einde van de eerste helft kopte Morten Skoubo een pass van Asbjørn Sennels tegen het net. Na de pauze kon Dan Anton Johansen met een goedgemikt schot vanaf de zijkant er 2-0 van maken. Brøndby heeft dus een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd.

Hamburg – Kopenhagen: 1-1

Hamburg begon sterk en na 37 minuten kon Rafael van der Vaart, een goede pass vanop links benutten en de thuisploeg op voorsprong brengen. Drie minuten later kon de de Zuid-Afrikaan Elrio Van Heerden vlot voorbij de verdediging van HSV dribbelen een met een mooi schot met zijn linker doelman Wächter verschalken.

In de tweede helft was Hamburg lange tijd de betere ploeg maar toch kreeg Kopenhagen nog twee kansen. Eerst via André Bergdølmo de een vrije trap nam en net over het doel schoot. Kort daarna via Alvaro Santos met een kopbal die tegen de paal eindigde. Een goed resultaat voor beide ploegen met het oog op de terugwedstrijd.