Slovan Liberec
gntKAA Gent
Datum: 22/10/2020 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: U Nisy Liberec

Herbeleef Slovan Liberec - KAA Gent (Europa League )

Volg de match tussen Slovan Liberec en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 174 reacties...

Vooraf: Maakt KAA Gent van Europese trip een kantelpunt?
Wim De Decker wijzigt zijn ploeg op 5 posities tegenoverhet verloren duel Cercle Brugge. De geschorste Bolat wordt vervangen door Roef. Niangbo, Plastun, Depoitre en Mohammadi moeten naar de bank. Ngadeu, Nurio, Kleindienst en Botaka komen in hun plek.
Slovan Liberec (Slovan Liberec - KAA Gent)
Slovan Liberec: Filip Nguyen - Martin Koscelnik - Mohamed Tijani - Jakub Jugas - Jan Mikula - Michal Beran - Kamso Mara - Jakub Hromada - Jakub Pešek - Yusuf - Jhon Mosquera
Bank: Michael Rabusic - Michal Sadílek - Jan Matoušek - Matěj Chaluš - Milan Knobloch - Michal Fukala - Lukas Csano - David Cancola - Jakub Barac

KAA Gent (Slovan Liberec - KAA Gent)
KAA Gent: Davy Roef - Alessio Castro-Montes - Michael Ngadeu - Andreas Hanche-Olsen - Nurio Fortuna - Sulayman Marreh - Jordan Botaka - Osman Bukari - Sven Kums - Tim Kleindienst - Roman Yaremchuk
Bank: Laurent Depoitre - Anderson Niangbo - Igor Plastun - Roman Bezus - Owen Jochmans - Niklas Dorsch - Milad Mohammadi - Rene Vanden Borre
1
Slovan Liberec - KAA Gent: 0-0

1
De wedstrijd is op gang getrapt! Wat kan Gent in Tsjechië?
4
Liberec laat het balbezit aan AA Gent maar de Buffalo's kunnen daar voorlopig weinig mee
4
Kleindienst dwingt een corner af, is dit het eerste doelgevaar? Nee, de bal wordt weggewerkt.
5
Ook Liberec krijgt een eerste corner na een snelle uitbraak. Het kopballetje van Yusuf is enkele meters over het doel van Roef.
9
Yaremchuk haalt de achterlijn en legt achteruit op Bukari maar doelman Nguyen kan zich net op tijd voor de bal werpen.
11
Yaremchuk laat 0-1 liggen!
Ngadeu speelt Yaremchuk in tussen de twee verdedigers van Liberec. De Oekraïener kan alleen naar het doel van de Tsjechen gaan maar verzorgt zijn stift niet.
15
Het balbezit is nog steeds vooral voor AA Gent. Maar als de bal rond de 16 van Gent komt, reageren de Tsjechen als door bijen gestoken.
18
Kleindienst slaagt er tot twee keer toe niet in om de bal goed te kaatsen. Zo is het balbezit wel heel snel weg...
21
Jablonec profiteert niet van misser Ngadeu
Nagdeu laat zich in de luren leggen na een inworp. Mosquera zet zich door en de bal komt uiteindelijk via Beran tot bij Yusuf die kan afwerken oog in oog met Roef. Marreh kan er net nog zijn voet tussenzetten.
25
Een statistiekje tussendoor: AA Gent heeft maar liefst 73% balbezit. Veel van dat balbezit is echter op de eigen helft. In het aanvallende compartiment loopt het wat minder. Het tempo van Gent ligt te laag.
27
Gent treft de paal!
Van de schaarse kansen moeten de Buffalo's toch meer profiterern. Botaka legt achteruit maar kan Kleindienst niet bereiken. Jablonec-verdediger Koscelnik krijgt de bal tegen zijn voet en treft de paal. Bijna werd AA Gent geholpen door de Tsjechen.
29

Goal
Doelpunt van Yusuf (Martin Koscelnik)
Na een voorzet van Mosquera komt de bal bij Koscelnik. Zijn doelpoging van ver wordt een uitstekende voorzet voor Yusuf die vrij kan binnenwerken. Roef ziet er daar niet zo goed uit.
31
Gent reageert via een corner. De kopbal van Marreh eindigt eenvoudig in de handen van Nguyen.
33
Gent was niet super dominant in de eerste helft maar deze achterstand komt ongetwijfeld als een koude douche voor de Buffalo's. Ze hadden duidelijk de betere kansen in deze wedstrijd maar kwamen nog niet tot scoren.
34
 Gele kaart voor Sulayman Marreh

39
Er lijkt geen beterschap in te zetten bij AA Gent. Sinds de 1-0 hebben we buiten de flauwe kopbal van Marreh geen schot meer tussen de palen genoteerd.
44
Botaka en Yaremchuk komen er snel uit maar voor doel slaagt Botaka er niet in om zijn ploegmaat alleen voor doel te zetten.
45
We krijgen 1 minuten blessuretijd.
45
AA Gent moet oppassen met het weggeven van corners en vrijschoppen. Liberec heeft enkele grote jongens op het veld staan.
45
 Gele kaart voor Michal Beran



Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+20
RUST
Na 45 minuten voetballen staat AA Gent 1-0 achter tegen het nummer 7 van de Tsjechische competitie. Kunnen ze het tij nog keren in de tweede helft?
46
Dezelfde 22 namen beginnen aan de tweede helft. Wat kan Gent nog?
47
Kleindienst mist de gelijkmaker!
Bukari speelt Kleindienst aan waardoor de Duitse aanvaller oog in oog staat met Nguyen maar zijn schot gaat onbesuisd over.
51
Gent zet Liberec vast rond de zestien. Maar twee acties van Botaka leiden niet tot doelgevaar.
54
Het loopt opnieuw mis bij Kleindienst
Wanneer vliegt de bal erin? Ook backs Nurio en Castro-Montes komen mee op. Na een uitstekende pass van Bukari komt Kleindienst schuin voor doel. Hij werkt niet af maar wil de bal opzij leggen, daar staan echter te veel blauwhemden.
56
Een schaars kansje voor Liberec in de tweede helft. Mikula probeert het met een volley van ver maar het schotje is geen probleem voor Roef.
58
Doelpuntenmaker Yusuf gaat naar de kant maar zijn vervanger Rabusic weet de goal ook staan. Met 6 doelpunten is hij als invaller topschutter bij Jablonec.
58
Gent houdt de druk hoog. Op een harde voorzet probeert Kleindienst het met een hakje maar hij kan de bal niet raken. Het schot van Yaremchuk wordt afgeblokt.
58
Vervangen Michal Beran
Ingevallen Michal Sadílek


58
Vervangen Yusuf
Ingevallen Michael Rabusic


59
Ook Nurio mist
Na een corner komt de bal in de tweede zone bij Nurio. Hij neemt aan en komt dan schuin voor doe maar trapt dan hard over.
68
De druk van Gent is wat gaan liggen. Kunnen ze nog scoren in het laatste kwart van de wedstrijd?
68
Vervangen Jakub Pešek
Ingevallen Jan Matoušek


68
 Gele kaart voor Roman Yaremchuk

70
Gent komt goed weg
De scheidsrechter ziet bij een corner van Jablonec een duwfout van een Tsjech. Gelukkig voor Gent, want de bal botste prompt voor een alleen gelaten speler van Jablonec die vrij voor Roef kon afwerken.
72
De Decker heeft nog altijd niet gewisseld. Op de bank zit met onder andere Depoitre nochtans wel wat kwaliteit.
76
Mosquera trapt een vrije trap zeer strak maar de bal vliegt ook een metertje naast de kooi van Roef.
77
Wim De Decker grijpt in en voert een dubbele wissel in. Tactisch wijzigt er niet veel: een spits voor een spits, een winger voor een winger.
77
Vervangen Tim Kleindienst
Ingevallen Laurent Depoitre


77
Vervangen Jordan Botaka
Ingevallen Anderson Niangbo


79
Nguyen moet zich onderscheiden
Na een corner kan Depoitre koppen. Zijn kopbal is goed in de hoek maar net niet hard genoeg waardoor Nguyen zich met een mooie duik kan onderscheiden.
79
Vervangen Jakub Hromada
Ingevallen Matěj Chaluš


81
AA Gent wordt alleszins niet geholpen door het veld. Veel aanvallen verlopen langs rechts maar je ziet de bal zo opspringen.
85
Komt er nog een slotoffensief van AA Gent?
87
Een goede loopactie van Niangbo wordt gespot door Sven Kums maar de controle is niet goed.
87
Vervangen Nurio Fortuna
Ingevallen Igor Plastun


89
 Gele kaart voor Andreas Hanche-Olsen

90
AA Gent heeft vier minuten extra gekregen om te scoren


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.