KAA Gent gaat in het verweer tegen Europese schorsing van Sinan Bolat
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

KAA Gent start een procedure om de schorsing van Sinan Bolat in Europa aan te vechten

KAA Gent gaat in het verweer tegen Europese schorsing van Sinan Bolat

Geen Sinan Bolat donderdagavond in de groepswedstrijd van KAA Gent tegen Liberec. De Turkse doelman zit nog altijd een schorsing uit na de akkefietjes in de voorrondes van de Europa League met Antwerp tegen AZ Alkmaar van vorig seizoen.

Daardoor moest Bolat de wedstrijden tegen Rapid Wenen en Dynamo Kiev sowieso missen. De Buffalo's zetten hun goalie dus niet op de lijst voor de Europese voorrondes. Maar de UEFA stelt nu dat hij op de lijst moest staan om zijn schorsing uit te kunnen zitten. En dus gaat de schorsing pas nu in, bij de start van de groepsfase. 

Bij KAA Gent zijn ze niet opgezet met de hele zaak en hopen ze alsnog hun zomeraanwinst volgende week tegen Hoffenheim inzetbaar te krijgen. 

“We hebben op 27 augustus de vraag gesteld hoe het zat met die schorsing, UEFA heeft daar met een zeer onduidelijke communicatie op gereageerd. Daarom dachten onze juristen dat Bolat niet op de lijst moest staan voor de voorrondes. We hebben intussen een procedure lopen”, zegt Louwagie aan Het Laatste Nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties