Speeldag: Ronde 1
Stadion: De Kuip
Feyenoord in leeg stadion gelijk
Dirk Pieters

De wedstrijd van Feyenoord tegen Rapid Boekarest werd achter gesloten deuren gespeeld. Daardoor was het heel de wedstrijd vrij stil in het stadion. Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd. Feyenoord kreeg in het laatste kwartier nog het deksel op de neus.

De wedstrijd begon vrij goed want in de eerste tien minuten kreeg Dirk Kuijt een grote kans, maar de bezoekende doelman kon Kuijt van een doelpunt houden.
Feyenoord bleef komen want opnieuw mocht Kuijt vrij inkoppen, de richting was echter niet helemaal juist, weg die grote kans.

Feyenoord liet de bezoekers rond het half uur beter in de wedstrijd komen. De Roemenen kregen twee grote kansen maar eerst ging een schot van Robert Ilyes hoog over, daarna moest Lodewijks zijn kunnen tonen op een schot van Marius Maldarasanu. Feyenoord liet het initiatief nu over en had het vooral moeilijk met de stilte in de Kuip. Het Feyenoord-legioen had nu voor de extra steun kunnen zorgen. Na 37 minuten stuurt Pardo een diepe bal naar Kuijt die beheerst de bal met een lobje over de doelman kreeg. Een flater van doelman Coman, die niet uit het doel hoefde te komen. Één minuut later kreeg Kuijt de kans om de score te verdubbelen, maar zijn schot ging voorlangs. Zo gingen we rusten met 1-0 voor Feyenoord.

In de tweede helft was het spelniveau van beide ploegen bijzonder laag. Enkel via afstandsschoten werden beide ploegen gevaarlijk. Na 67 minuten greep trainer Erwin Koeman in en verliet Ali Boussaboun het veld voor Romeo Castelen.
Feyenoord leek op een makkelijke zege af te stevenen, maar kreeg een kwartier voor tijd het deksel op de neus. Na een domme handsbal van Serginho Greene, kregen de Roemenen een strafschop. Invaller Vasilache trapte beheerst binnen, 1-1.
In de slotfase trachtte Feyenoord alsnog de winnende treffer te forceren. Als laatste noodgreep wisselde Koeman, Pardo voor John Owoeri. Veel effect leverde de wissel niet op. De Rotterdammers oogden inspiratieloos, en geraakten niet meer door de Roemeense defensie.

Door het 1-1 gelijkspel moet Feyenoord over twee weken aan de bak in Boekarest. Met het fanatieke thuispubliek als steun in de rug, kan Rapid stunten. Op basis van het kwaliteitsverschil, is Feyenoord eigenlijk verplicht om door te stoten naar de volgende ronde.