wesWesterlo
Royal Géants Athois
Datum: 21/09/2011 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Het Kuipje
Arbitman bevrijdt Westerlo
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Arbitman bevrijdt Westerlo
Foto: © SC

Westerlo heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België maar het heeft bijzonder veel moeite gekost tegen derdeklasser Ath. Het was de ingevallen Arbitman die de bekerfinalist van vorig seizoen de kwalificatie bezorgde.

Robby Morren vanuit Westerlo

Bij Westerlo bracht Jan Ceulemans liefst zeven nieuwe spelers aan de aftrap in vergelijking met de partij tegen Sint-Truiden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het wat zoeken was bij de thuisploeg. Westerlo hield de bezoekers uit Ath wel op de eigen helft maar slaagde er pas na een kwartier in een eerste keer gevaarlijk te zijn voor doel. De bal kwam voor de voet van Liliu die van dichtbij op doelman Hochepied besloot.

Ath en Westerlo treffen de paal
Halfweg de eerste helft hielden de supporters van Westerlo de adem even in toen Dubart het leer vanop zo'n 25 meter staalhard tegen de paal knalde. De bekerfinalist van vorig seizoen slaagde er stilaan in de druk op te voeren en dat resulteerde in enkele goede mogelijkheden. Zo scheerde een schot van Annab de lat, was er een goede reflex van Hochepied nodig toen Bourlard een voorzet van Yulu-Matondo bijna in eigen doel werkte en strandde een halve omhaal van Marcao op de paal.

Strafschopfase
De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld als de eerste: Ath hield veel volk achter de bal en Westerlo voetbalde te traag en vond geen openingen. Na twintig minuten in de tweede helft was er even opschudding toen een verdediger van Ath de bal met de hand beroerde in de zestien. Zowat elke Westerlo-speler stormde op scheidsrechter Lardot af maar die weigerde de bal op de stip te leggen. Het leverde Annab enkel een gele kaart op.

Arbitman brengt verlossing
Met nog twintig minuten te spelen begon de tijd te dringen en trainer Ceulemans stuurde Dekelver en Arbitman het veld in. Dat zorgde onmiddellijk voor snellere combinaties en de verlossende goal. De thuisploeg kon eindelijk een mooie aanval opzetten en de voorzet van Delen werd in doel getikt door de pas ingevallen Arbitman. Ath probeerde nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar Westerlo hield stand en mag naar de volgende ronde.

Herbeleef Westerlo - Royal Géants Athois

Vooraf

Beker van België