UPDATE: meer nieuws over rechtzaak Beerschot

UPDATE: meer nieuws over rechtzaak Beerschot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Antwerpse rechtbank van Koophandel komt vrijdag terug samen om een uitspraak te doen over het gerechtelijk akkoord dat Beerschot heeft aangevraagd. Enkele schuldeisers verzetten zich tegen het verzoek van Beerschot.

Vandaag werd het verzoek van Beerschot weliswaar uitvoerig behandeld, maar tot een uitspraak is het nog niet gekomen. “Vier schuldeisers waren vandaag present op de zitting. Twee van hen verzetten zich tegen het verzoek tot gerechtelijk akkoord”, aldus een persmagistraat.

Om tot een gerechtelijk akkoord te komen, moeten alle partijen het eens zijn. Dat is dus op heden niet het geval. Door het gerechtelijk akkoord zou Beerschot zes maanden beschermd kunnen worden tegen zijn schuldeisers. Vrijdag volgt (vermoedelijk) een uitspraak.

Wie waren de aanwezige schuldeisers en waarom zijn zij al dan niet akkoord gegaan?

Inbev is niet akkoord. Zij willen hun geld terug. Ook Advancesport is tegen het gerechtelijk akkoord. Zij voelen zich buitenspel gezet en willen nog steeds dat Vanoppen zich terugtrekt. De Duitse groep heeft 30% van de aandelen van Beerschot in handen.

"Onze cliënt was verrast dat ze op voorhand niet werden ingelicht over wat Beerschot van plan was en dus hebben we bezwaar ingediend tegen een aantal juridisch/technische aspecten van de aanvraag tot bescherming. We zullen moeten wachten op het oordeel van de rechter om te kijken welke opties Advancesport zal volgen", aldus advocaat David Diris.

Wel akkoord is Paul Nagels, voormalige voorzitter van Beerschot. Hij heeft een lening uitstaan van 830.000 euro bij de club, maar wil vooral dat de club blijft verder bestaan. Ook Vanoppen zelf gaat uiteraard akkoord. Hij heeft nog 4 à 5 miljoen euro van de club tegoed. 

Vanoppen was na de zitting niet beschikbaar voor commentaar. Op de zitting zelf zou hij hebben verklaard dat hij zijn verantwoordelijkheid zal opnemen, maar dat de club kan verder bestaan als er een nieuwe kapitaalinjectie komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties