"Een stadion zoals nu op de Heizel is waanzin"

Fabian Morren
| 103 reacties
"Een stadion zoals nu op de Heizel is waanzin"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe stadion in Brussel lokt veel reactie uit. Club-voorzitter Bart Verhaeghe verzet er zich zelfs tegen. Steven Martens, CEO van de voetbalbond, ziet dan weer een positieve evolutie.

"De politiek zet zic erachter, de plaats is ook gekozen, dat is belangrijk", zegt Martens in Gazet van Antwerpen. "Willen we een speelstad worden tijdens Euro 2020, moeten we bij de UEFA een plan indienen voor 12 september 2013, over enkele maanden dus al. Vervolgens moeten we een volledig bid doorspelen voor april 2014, waaruit blijkt dat de bouw van het stadion kan startenin 2016 en klaar zal zijn in 2018."

Martens sluit niet uit dat er een club in het stadion actief zal zijn. "Een stadion, zoals het Koning Boudewijnstadion nu, waar een zestal matchen van de nationale ploeg gespeeld worden en een of twee evenementen plaatsvinden, dat is waanzin. Om rendabel te zijn moeten er een tachtigtal events per jaar kunnen doorgaan."

"Iedereen heeft er belang bij in België dat er meer kwaliteitsvolle stadions komen", vervolgt Martens. "Op het einde van het jaar zullen we een masterplan voorleggen dat dit mogelijk moet maken. Ik ben ervan overtuigd dat het nodig is, om te vermijden dat er over een aantal jaren nog maar twee competities tellen in Europa: de Premier League en de Bundesliga."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties