Datum: 22/12/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Club wint tumultueuze Slag om Vlaanderen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Club wint tumultueuze Slag om Vlaanderen
Foto: © SC

Club Brugge won de Slag om Vlaanderen in een kolkende Ghelamco Arena. Er viel heel wat te beleven met onder meer een gemiste penalty van Pedersen en een rode kaart voor Hogli. Op de zege van Club was echter niets aan te merken.

Sander De Graeve in Gent

Beide coaches wijzigden hun elftal voor deze Slag om Vlaanderen. Bij Gent verdwenen Nahayo en Asare, allebei geblesseerd, uit de ploeg. Ook voor El Ghanassy, die de vorig partij gefrustreerd naar de kant gehaald werd, moest plaats ruimen. Preud'Homme haalde zijn succesvol middenveld uit elkaar.

Ex-Gentenaar Jesper Jorgensen moest vanop de bank starten. Duarte en Tchité kwamen aan de aftrap. In een volledig uitverkochte Ghelamco Arena begon AA Gent het best aan de wedstrijd, evenwel zonder grote kansen te creëren. Odjidja zette intussen de toon door al na dertig seconden na te trappen op Dejaegere.

Gentse blunder

Na tien minuten ging het licht in de Gentse defensie even uit. Er opende zich een boulevard op de rechterflank van Club en van die afleiding kon Vazquez profiteren door Sobota prachtig binnendoor alleen voor Padt te brengen. Sobota miste niet en bracht Club op 0-1.

Daarna duwde blauw-zwart een goed kwartier het gaspedaal in voor Gent opnieuw het evenwicht kon herstellen. Tijdens een periode van Gentse druk lukten de thuisploeg de gelijkmaker. Soumahoro ging met zijn tweede beslissende dribbel in enkele weken tijd voorbij Engels en bracht Pedersen in stelling. De Deen fusilleerde Ryan van dichtbij met links. 1-1 en de Ghelamco Arena in extase. De bordjes bleven tot aan de rust gelijk.

Opnieuw Sobota

Na de koffie trok Club Brugge het laken naar zich toe en Sobota kon een tweede geval van slap verdedigen afstraffen. Zukanovic kon de harde voorzet van Meunier enkel tot bij de Pool krijgen. Die bedankte met een binnentikker voorbij Padt.

Het ging daarna van kwaad naar erger voor de thuisploeg. Gent kon Club niet meer van het eigen doel weg houden. Lestienne trapte een vrije trap prachtig door het gat in de Gentse muur. 1-3 en onlusten in het stadion. Er zaten immers een aantal Club-fans in de Gentse vakken. Ze werden één voor één de uitgang gewezen door security en politie.

Gent trok in de laatste twintig minuten massaal naar voren en kreeg ook een lichte strafschop voor een duw van Hogli op Rafinha. Pedersen zette zich achter de bal, maar trapte recht op Ryan. De spits trok uit frustratie zijn truitje over zijn hoofd.

De ingevallen El Ghanassy liet zich even later van zijn kleinste kant zien. Hij ging met opzet op het scheenbeen van de gevelde Sobota staan. Nzolo had de fase niet gezien en gaf geen sanctie. De gemoederen raakten aan het eind nog eens verhit toen Hogli rood kreeg nadat hij met een te hoog geheven voet het gezicht van El Ghanassy aantrapte. De stand bleef uiteindelijk 1-3. AA Gent kon dus alweer geen topper winnen en verliest de voeling met de zesde plaats.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' 5.3
Rafinha Rafael Scapini 90' 6.3
Lepoint Christophe 90' 5.7
Zukanovic Ervin 90' 5.7
Maréval Rémi 90' 5.3
Van der Bruggen Hannes   90' 5.3
Neto Renato 90' 7.3
Dejaegere Brecht 59' 5.3
Kage Hervé 70' 5.7
Pedersen Nicklas 90' 6
Soumahoro Yaya A 90' 5.5
  Bank G Beoordeel
El Ghanassy Yassine 31' 2.5
Privat Sloan 20' 5
González Pirez Leandro Martín -  
Locigno Sébastien -  
Boeckx Frank -  
Diogo Carlos -  
Hubert David -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7.3
Meunier Thomas A 90' 5.7
Duarte Óscar 90' 5.3
Engels Björn   90' 5
Høgli Tom   84' 7
Simons Timmy 90' 5
Odjidja Vadis 90' 8.5
Vazquez Victor A 88' 5.7
Lestienne Maxime 90' 5.7
Tchite Mohammed 81' 6
Sobota Waldemar ⚽ ⚽   86' 7.3
  Bank G Beoordeel
Jørgensen Jesper 9'  
Storm Nikola 4'  
De Bock Laurens 2'  
Fatai Kehinde Abdul Feyi -  
Kujovic Vladan -  
Gudjohnsen Eidur -  
Adu Enoch Kofi -  
Herbeleef KAA Gent - Club Brugge

Vooraf