Top&Flop Sweat & Glory versus Zombie Buffalo

Sweat & Glory versus Zombie Buffalo
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Sweat & Glory bij Club Brugge

Op vrees dat we de komende weken misschien in herhaling moeten vallen: Club Brugge is rijp voor de titel. Michel Preud’homme zet zijn troepen perfect neer en kan zo het verlies van Vadis en twee verdedigers opvangen – wat staat dat in schril contrast met de paniek bij Garrido als er enkele verdedigers buiten strijd waren – én toont de weg van het collectief.

No sweat, no Glory is eindelijk echt terug het devies van blauw-zwart. En dat toonden ze op het veld ook eens te meer: er werd flink wat afgezweet en gaten toegelopen, maar het resultaat mag er ook zijn: 5-1 tegen een niet eens slecht Lokeren. En het stadion? Dat danst, ook de fans zijn er meer dan klaar voor.

De ‘B-ploeg’ van Oostende

Wat een weireldploegsje. Als je zonder een vijftal basisspelers kan gaan winnen in de Ghelamco Arena, dan is dat altijd sterk. Ovono stond pal, Siani leidde de weg, Vico bewijst dat hij wel degelijk kan voetballen en Canesin was omnipresent: wow, wat als dit Oostende na een mooi bekeravontuur nu ook nog minstens even kan dromen van een Europees ticket via de play-offs?

En is dat stadion al klaar voor Europees voetbal dan, meneer Coucke? Dromen zijn bedrog, maar de coach zo zien genieten in zijn carnavalsweekend is des te meer een opsteker voor al wat fan is van de Kustboys. Reken maar dat de fanbasis wekelijks groeit.

Het feest op Sclessin

Zijn ze in Brugge klaar voor de titel? Zeker! Maar wat dan te zeggen van het feestgedruis in Luik? De Rouches gingen voor de partij tegen Anderlecht helemaal wild. Du jamais vu, klonk het bij menigeen.

Standard zette uiteindelijk Anderlecht opzij in dé eerste topper van de play-offs. Meteen weten we waaraan we ons nog mogen verwachten tot de agenda 18 mei zal aanduiden. Als het altijd even broeierig en leuk is, kijken we er nu al naar uit.

FLOP

Zombie Buffalo

Dan mis je play-off 1 op een haartje, dan moet je het seizoen redden via play-off 2. De fans moeten betalen om drie galapartijen te zien die glansrijk moeten worden gewonnen. En dan breng je iets op de mat als zaterdag tegen Oostende. “Iedereen moet in de spiegel kijken”, was Hannes Van der Bruggen duidelijk.

Enfin, Zombie Nation is het liedje van La Gantoise, maar afgelopen weekend werd er als zombies gespeeld. Was Louwagie na de uitschakeling in de halve finales van de Beker nog optimistisch (“We zitten in de lift”), dan staat die lift nu – letterlijk en figuurlijk – he-le-maal stil.

(OHL tegen) Bergen

RAEC Mons speelt tegen OH Leuven voor de laatste kans om in de pintjesliga te kunnen blijven. Zaterdag speelden ze echter vooral alsof ze al aan de pintjes hadden gezeten. “Onbegrijpelijk”, “Geen woorden voor”, gaven de spelers achteraf ruiterlijk toe. En dat tegen een OH Leuven dat zelf ook absoluut niet swingde zonder een aantal sterkhouders.

“De eerste set, zoals in het tennis”, aldus de coaches over deze wedstrijd in het geheel van de vijfklapper die play-off 3 kan zijn. En ja, we zagen bijwijlen inderdaad tennis: met veel hoge lobs, ballen plompverloren richting baseline en weinig agressief netspel. Dankzij het mesincident moesten we achteraf ook nog even denken aan Monica Seles – extra pijnlijk.

40% minder spel bij Genk

“Gelukkig krijgen ze 40% korting”, probeerde sterke man Herbert Houben het met de glimlach op te lossen na alweer een dramatische prestatie van zijn Racing Genk tegen Zulte Waregem. We kunnen stilaan geloven dat het janken de fans nader staat dan het lachen.

40% korting betekent nog altijd niet dat je ook 40% minder moet gaan voetballen. En dat lijkt wel het minimumverschil tussen het glorierijke begin van het seizoen in vergelijking met de laatste maanden. Wil Racing Genk nog een woordje meeklappen richting Europees voetbal, moet het nu wakker worden.

Ongeluksvogel van de week: Christian Benteke

Vanop een meter van de goal missen, het kan de beste overkomen. Christian Benteke had het een tijdje geleden al eens, maar een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Zo niet Benteke, die dit weekend bij een 2-1 achterstand op Old Trafford helemaal naast de bal trapte en zo dé kans miste om met Aston Villa punten weg te kapen bij Manchester United. Pech, pech, pech.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties