Datum: 15/03/2015 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel
Dramatische extra tijd: Mechelen van 2-0 naar 2-3, Cercle naar play-off 3
Dramatische extra tijd: Mechelen van 2-0 naar 2-3, Cercle naar play-off 3
Foto: © photonews

Vorig jaar kon Cercle Brugge nog een 0-2 achterstand omzetten in een 3-2 voorsprong, vandaag draaide het helemaal anders uit. Buyl had Cercle op 2-0 gezet, maar in dramatische slotminuten liep het volledig fout. Heel de Vereniging in rouw en naar play-off 3.

Aernout Van Lindt in Brugge

Het was do or die voor Cercle Brugge. Veel anders viel er niet te zeggen over hun match tegen KV Mechelen. De bezoekers waren al zeker van play-off 2 en coach Jankovic had na een sterke match vorige week weinig redenen tot wisselen aan de ploeg, bij Cercle kwam Faris Haroun terug uit blessure.

Een nerveus begin leverde weinig kansen op, al was het van meet af aan duidelijk: de Vereniging was de ploeg die moest winnen. Iedereen moest achter de ploeg staan voor de belangrijkste match van het seizoen. En ook al waren er veel onzorgvuldigheden, Cercle toonde zich strijdvaardig.

Buyl lijkt Vereniging naar play-off 2 te schieten

Niet dat KV Mechelen zelf geen zin had om te voetballen, maar het werd gewoon snel vastgezet. Werner zorgde vanuit zijn kooi alweer voor de nodige rust en goede interventies wanneer nodig, op het middenveld glorieerde de jonge Maertens opnieuw - wat een groeibriljant.

En op de flank ene Stephen Buyl. Hij zou met twee soortgelijke acties van op links zowel voor als na de rust voor een geweldige bevrijding zorgen op Jan Breydel. De eerste keer profiteerde hij van een foutje van/op Cocalic, in de tweede helft speelde hij eindelijk eens een counter goed uit.

Wat een drama op Jan Breydel!

Tussendoor kwamen de bezoekers er enkele keren gretig uit, vooral via Hanni. Werner ranselde een en ander uit zijn kooi, af en toe hadden ze bij de Vereniging geluk dat de bal aan de goede kant van de paal viel. Bijna opnieuw Cercle Houdini dus, want Moeskroen op achterstand in Charleroi.

En toen ... ja, toen brak de hel los. Wolski tikte een corner van dichtbij tegen de touwen, even later ging de bal op de stip en tikte Veselinovic de Vereniging naar play-off 3. De kelk moest tot de bodem leeg, Wolski kreeg van Verdier nog de winnende treffer aangeboden. Mechelen op een diefje en met vertrouwen naar play-off 2, huilende Cercle-fans dropen af.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Buysse Bart 90' -
Dussenne Noë   90' -
Cornelis Hans   90' -
Bourdin Pierre A 90' -
Haroun Faris 71' -
Bacelic-Grgic Stipe 79' -
Buyl Stephen ⚽ ⚽   90' -
Kabananga Junior 90' -
D'Haene Kristof 56' -
  Bank G Beoordeel
De Kegel Dennes 34' -
Van Acker Thibaut 19' -
Smolders Tim 11' -
Van Damme Miguel -  
Caenepeel Jinty -  
Martens Maarten -  
Sukuta-Pasu Richard -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Matthys Tim 61' -
De Witte Seth 90' -
Kosanovic Milos A   90' -
Obradovic Ivan 90' -
Cisse Ibrahima 61' -
De Petter Steven 90' -
Hanni Sofiane 90' -
Naessens Jens 77' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Wolski Rafal ⚽ ⚽ 29' -
Paulussen Laurens 29' -
Verdier Nicolas A 13' -
Rits Mats -  
Vanlerberghe Jordi -  
Bateau Sheldon -  
Moris Anthony -  
Claes Glenn -  
Herbeleef Cercle Brugge - KV Mechelen

Vooraf