Cercle herstelt van buitenspelgoal die lot bezegelde: "Tristesse en colère"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties
Cercle herstelt van buitenspelgoal die lot bezegelde: "Tristesse en colère"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge ging gisteren van de hemel naar de hel in drie rampzalige minuten. Een dag later zindert de klap bij de Vereniging nog na. Zo ook bij Pol Van Den Driessche.

De woordvoerder van Cercle vertrok meteen na afloop op Jan Breydel. "Het leek wel of ik verdoofd was", blikt hij bij Voetbalkrant.com terug op het dramatisch slot. "Ik heb nog een glas wij gedronken en ben gaan slapen. Pas vanmorgen drong het écht tot me door."

Tegendoelpunt was schoolvoorbeeld van buitenspel

Een flagrante buitenspelgoal luidde de jammerlijke ommekeer in. "Dat tegendoelpunt was een schoolvoorbeeld van buitenspel", zag ook Van Den Driessche. "Twee gevoelens overheersen nu: een rare mengeling van tristesse en colère."

"Ik heb in het verleden - zowel in het voetbal als in andere omstandigheden - al veel anti-climaxen meegemaakt, maar nog nooit in die mate. Die omslag van euforie naar ontgoocheling was onwaarschijnlijk."

Optimism is a moral duty

Laten we toch positief afsluiten. Twee jaar geleden stond de Vereniging er nog slechter voor, maar bleef het in eerste door de eindronde met de tweedeklassers winnend af te sluiten.

"Optimism is a moral duty", besluit Van Den Driessche. "We moeten dit doorslikken en binnen een paar dagen zeggen we: kop omhoog, we gaan er tegenaan. Gelukkig starten we met drie punten voorsprong en hebben we een aantal weken om ons klaar te stomen." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties