Jupiler Pro League gaat voor primeur

Tom Stroobants
| 9 reacties
Jupiler Pro League gaat voor primeur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De KBVB werkt samen met de Pro League, de verzameling eersteklassers, om zich kandidaat te stellen voor het gebruik van videobeelden tijdens een match. De bedoeling is om in het seizoen 2016-2017 hiermee van start te gaan.

Afgelopen weekend was er in Cercle Brugge-KV Mechelen weer heel wat commotie. Het eerste en belangrijke doelpunt van de bezoekers werd uit een duidelijke buitenspelpositie gescoord. Een goal die achteraf mee over het lot van Cercle besliste. Scheidsrechters maken nu eenmaal fouten, maar we zouden het hen makkelijker kunnen maken.

Pilootproject lanceren

Dat kan door het gebruiken van videobeelden. België heeft zich kandidaat gesteld om scheidsrechters hier voor het eerst mee te laten werken. Zo kunnen cruciale fases beter beoordeeld worden. "We zijn daarvoor de nodige initiatieven aan het nemen", vertelt Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League, aan Het Nieuwsblad.

"We hopen er in het seizoen 2016-2017 mee te beginnen. Ons land lijkt mij ideaal om zo'n pilootproject te lanceren", gaat Sneyers verder. "De belangen in ons land zijn vele keren kleiner dan bijvoorbeeld in Engeland of Duitsland. En onze clubs zijn vragende partij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties