Wie haalde het team van de midweek?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Wie haalde het team van de midweek?
Foto: © SC

Gisteren kregen we voetbal van de bovenste plank in Gent, het mag dan ook niet verbazen dat heel wat pionnen van ons team uit die wedstrijd komen. Kijk snel wie het haalde.

Doel

Helemaal achterin vinden we al de eerste van de gladiatoren van gisteren. Dat Anderlecht niet won van AA Gent lag deels aan Mitrovic zelf, maar vooral aan Matz Sels. Hij pakte alweer uit met enkele fantastische reddingen.

Verdediging

Achterin vonden we vooral inspiratie in Kortrijk. Chanot was geweldig, maar wat Tomasevic deed was haast bovenmenselijk. Je neus breken en verder spelen, tot daar aan toe. Maar met die gebroken neus enkele seconden later de bal met het hoofd binnen buffelen, dat is iets anders.

In Gent liepen de Buffalo's zich keer op keer plat tegen het betonblok Chancel Mbemba. De centrale verdediger van Anderlecht kwam zelfs dichtbij een goal.

Middenveld

Op een dichtbevolkt middenveld geven we een pluim aan Claudemir. Waar hij in Gent vooral ballen in de tribune keilde, was het tegen Charleroi andere koek. Hij leed haast geen balverlies en was secuur in de interceptie.

Naast hem maken we een kanttekening bij Sven Kums. Hij verdient niets dan respect voor zijn wedstrijd tegen Anderlecht. Eerder op de dag verloor hij immers zijn neef Gregory Mertens. Voor hem tekende Tielemans voor zijn tweede wereldgoal op korte tijd.

Op de flanken hebben we twee flitsers die ontploften in Gent. Acheampong bezorgde Foket bij wijlen nachtmerries en drong de aanvallende back van Gent steevast terug. Aan de overkant had Dejaegere een geniale dag. Meesterlijke dribbels van de aimabele middenvelder.

Aanval

Voorin hebben we nog plaats voor twee spelers. Izquierdo was eindelijk opnieuw fantastisch tegen Charleroi met twee knappe goals. Opsteker na zijn vormdip. In Kortrijk was Chevalier dé man in de zege tegen Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties