"Gent heeft een bredere kern, maar …"

"Gent heeft een bredere kern, maar …"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk geeft zich in play-off 1 niet zomaar gewonnen. Na een 7 op 9 thuis is er ook reden tot optimisme bij de Kerels. Al weten ze ook dat de thuismatch tegen AA Gent opnieuw zeer belangrijk zal worden. De Buffalo's zijn wel favoriet.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

“Gent heeft een bredere kern dan wij”, is Vanderhaeghe duidelijk. “Zij hebben genoeg spelers om wat blessures op te vangen, terwijl wij toch al een paar keer onze derde keeper op de bank hebben moeten zetten. Ook vorige week waren we maar net met 18.”

Ivan Santini wilde dat graag bevestigen: “We hebben een minder brede kern, terwijl er bij Gent minstens twintig echt klaar staan om te spelen. Maar we geven ons niet zomaar gewonnen tegen de Buffalo’s.”

Spelen zoals tegen Club Brugge

Het zal dan wel zaak zijn om scherp te spelen: “Een beetje zoals tegen Club Brugge. We zullen sterk en goed uit de startblokken moeten schieten. Je weet nooit wat er dan kan gebeuren. Voor ons is die vierde plaats het doel, daar gaan we absoluut voor.”

En hoe die vierde plaats dan wel bereiken? “Op verplaatsing wat punten pakken, maar zeker thuis vol voor de overwinning gaan. De 7 op 9 die we thuis al boekten is wat dat betreft goed. Zo moeten we het thuis blijven volhouden.”

Dubbel plooien

De wil om te winnen, zonder druk, speelt ook mee: “Er is geen druk, want niemand had dit verwacht. En al helemaal niet na onze slechte start. We moeten ons nu elke week dubbel plooien en alles blijven geven.”

Want Gent kloppen in eigen huis is wel een must. Of zoals Vanderhaeghe het al omschreef na de wedstrijd: “Met de sfeer, ons spel en de supporters moeten we thuis de punten blijven halen. Gent moet er ook aan op weg naar de vierde plaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties