Anderlecht-icoon voor de clash van zondag: "Club Brugge is een vraagteken"

Tom Stroobants
| 11 reacties
Anderlecht-icoon voor de clash van zondag: "Club Brugge is een vraagteken"
Foto: © Photonews

Zondag staan aartsrivalen Anderlecht en Club Brugge al voor de vijfde keer dit seizoen recht tegenover elkaar. Paars- Wit kon nog geen enkele keer winnen, maar dit weekend zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

Twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en twee keer haalde Blauw-Zwart de bovenhand. “Op Brugge hebben ze de eerste helft heel goed gespeeld”, weet Paul Van Himst nog.

Mentale boost

“Maar ze verliezen de match door onoplettendheden, niet door de waarde van de ploeg. Als op stilstaande fases sommige spelers de opdrachten van de trainer niet opvolgen, dan is het moeilijk natuurlijk.”

Maar volgens het clubicoon van RSCA is Anderlecht klaar voor de strijd. En dat zal moeten, wil het nog kans maken op de titel. “Door op Charleroi te winnen hebben ze een mentale boost gekregen”, zegt Van Himst.

Club Brugge is een vraagteken

”De ploeg in zijn geheel staat goed. De spelers die terugkeren uit blessure groeien opnieuw naar hun oude niveau. En het feit dat Anderlecht thuis speelt is een groot voordeel.”

Voor Van Himst lijkt het een goede moment om de rivaal uit Brugge te treffen. “Club is een beetje een vraagteken. Ze hebben een loodzwaar programma achter de rug en missen enkele spelers door blessures. Ik denk dat Anderlecht zeker kan winnen en alles bij elkaar genomen dat ook zou moeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties