Hasi niet te spreken over zaak-Proto: "Het zou voor iedereen hetzelfde moeten zijn"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 30 reacties
Hasi niet te spreken over zaak-Proto: "Het zou voor iedereen hetzelfde moeten zijn"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht moet het zondag in de kraker tegen Club Brugge dan toch zonder Silvio Proto stellen. Coach Besnik Hasi moet een beroep doen op reservedoelman Davy Roef en is allerminst te spreken over de gang van zaken bij KBVB.

Hasi stelt zich serieus vragen bij het feit dat zijn doelman zo kort voor een wedstrijd wordt opgeroepen. "Ik vind het spijtig dat hij twee dagen voor de match wordt opgeroepen. De wet is de wet, maar die moet wel voor iedereen hetzelfde zijn.”

"Voor Proto is het moeilijk geweest. Hij wist niet of hij zou spelen of niet, maar hij is een prof. Maar ik herhaal: het zou voor iedereen hetzelfde moeten zijn."

"Ofwel beoordeel je elke match of anders schaf je die Reviewcommissie af en ga je terug naar het oude systeem. De scheidsrechter ziet het of ziet het niet en daarmee is de kous af."

“Roef zal er staan”

Geen Proto dus tegen blauw-zwart. Gelukkig voor paars-wit is Davy Roef net fit. "Davy is zes weken out geweest, hij heeft slechts één week voluit kunnen trainen en één match met de beloften kunnen spelen”, sakkert Hasi.

“Of dat voor een doelman minder erg is? Ik ben geen specialist ter zake. Maar ik twijfel ook niet aan Davy. Hij zal er staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties