Mitrovic en Oulare: vergelijkbare spitsen of totaal verschillend?

Tom Stroobants
| 14 reacties
Mitrovic en Oulare: vergelijkbare spitsen of totaal verschillend?
Foto: © photonews

Zondag staan twee van de beste spitsen uit de Belgische competitie tegenover elkaar. Aleksandar Mitrovic (20) en Obbi Oulare (19) zijn beide nog zeer jong, maar lijken een grote toekomst voor zich te hebben. Wij vergeleken de spitsen van Anderlecht en Club Brugge met elkaar op vijf punten.

Mentaliteit

Op het gebied van mentaliteit lijkt Oulare iets verder te staan dan Mitrovic. De spits van Club wil altijd het beste voor de ploeg en klaagt niet als hij op de bank moet starten.

Mitrovic lijkt soms iets sneller het kopje te laten hangen. Als hij niet in de match zit, heeft hij het wel eens moeilijk om zich er opnieuw in te knokken.

Werkkracht

Mitrovic durft zich af en toe wel eens weg te steken. Tegenover het begin van het seizoen heeft de Serviër wel een grote stap vooruit gezet. Nu zie je hem geregeld ook defensieve taken opknappen.

Oulare geeft altijd de indruk dat hij alles geeft wat hij in zich heeft en knokt voor elke bal. Meeverdedigen schuwt de tiener zeker niet.

Kopbalsterkte

Beide aanvallers zijn een geweldige dreiging in de lucht. De présence en timing zijn om van te genieten en brengen elke verdediger in moeilijkheden. In de zestien meter ligt Mitrovic nog iets voor op Oulare, buiten de baklijn moet hij niet onderdoen voor de excentrieke Anderlecht-spits.

Aanspeelpunt

Met het lichaam dat beide spelers hebben, moeten zij zeker als targetspits kunnen dienen. En dat doen ze ook. Ook op dit gebied is Mitrovic enorm geëvolueerd in vergelijking met de start van het seizoen. Een bal bijhouden, de ploeg laten aansluiten, kaatsen,… Het zijn geweldige kwaliteiten die ze allebei bezitten.

Afwerken

Mitrovic heeft alles in zich om een echte afwerker te worden, maar op dit moment heeft hij nog iets te veel kansen nodig om te scoren. Niettemin is hij wel topschutter van de Jupiler Pro league. Oulare deed dit seizoen toch ook al acht keer de netten trillen in 27 matchen, wat ook zeker niet onaardig is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties