Kortrijkdoelman Henkinet naar Sclessin: "Als jongetje droom je ervan om daar ooit te spelen"

Kortrijkdoelman Henkinet naar Sclessin: "Als jongetje droom je ervan om daar ooit te spelen"
Foto: © photonews

Laurent Henkinet keert dit weekend terug naar Sclessin. Daar speelde hij nooit als doelman van Standard, al lag de goalie er jarenlang onder contract. "Het wordt een bijzondere wedstrijd op Sclessin", blikt de Luikenaar vooruit.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

"Ik heb er ooit wel eens gespeeld met Sint-Truiden, maar toen verloren we met 1-0. Mijn ouders komen uit het Luikse, ik werd geboren in een deelgemeente (Rocourt) van de stad. Af en toe ga ik nog eens op bezoek in de buurt daar, en ik heb er veel vrienden."

"En bovendien ken ik er nog wel enkele spelers, zoals Van Damme. Het wordt zeker een speciale wedstrijd voor mij om daar terug te keren, want er zal veel volk in het stadion zitten dat ik ken."

Fan van Standard als jongetje

De kracht van de supporters van de Rouches kent Henkinet: "Toen ik klein was, was ik zelf ook hevige fan van Standard. Ik woonde niet ver van Luik en dan kan je als jongetje al snel eens mee naar het stadion. De fans zijn belangrijk voor hen."

"Toen ik jong was, was het echt mijn droom daar ooit te spelen", aldus nog de Luikenaar van Kortrijk. "Maar bij Standard is de kans er nooit echt gekomen. Ze hadden toen liefst zeven doelmannen onder contract liggen en dus wilde ik andere lucht opsnuiven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties