"Schatrijke excentriekeling wil KV Kortrijk overnemen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 122 reacties
"Schatrijke excentriekeling wil KV Kortrijk overnemen"
Foto: © photonews

KV Kortrijk staat tot nader order nog steeds te koop, al blijkt een overnemer vinden niet zo makkelijk. Maar daar komt mogelijk verandering in. De West-Vlaamse club zou in vergevorderde onderhandeling zijn met de excentrieke miljonair Vincent Tan.

Tan is een 63-jarige Maleisiër, die met het Bosnische FK Sarajevo en het Welshe Cardiff City (uitkomend in Engelse tweede klasse, nvdr.) al twee clubs in zijn bezit heeft. Nu hoopt de schatrijke excentriekeling daar een derde club aan toe te voegen.

Volgens Het Laatste Nieuws zouden beide partijen reeds rond de tafel hebben gezeten. Met een eventuele overname zou om en bij de vijf miljoen euro gemoeid zijn.

Excentriekeling

Mocht het uiteindelijk tot een deal komen tussen de Kerels en Tan, dan krijgt het Belgische voetbal er alvast een ontzettend kleurrijke figuur bij. De Maleisiër, wiens vermogen wordt geschat op 1,1 miljard euro, is nogal een speciaal type.

Toen hij Cardiff City overnam, besliste hij om de blauw-witte clubkleuren te veranderen in rood-wit. De blauwe vogel uit het logo werd ook plots een rode draak. Tan kwam begin dit jaar terug op die beslissing en inmiddels speelt Cardiff opnieuw in de traditionele kleuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties