"Tielemans moet op de leeftijd van Praet de stap wagen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties
"Tielemans moet op de leeftijd van Praet de stap wagen"
Foto: © SC

Youri Tielemans verlengde gisteren zijn contract bij Anderlecht tot 2020. Maar hoelang moet de beloftevolle middenvelder, die pas achttien werd, nog in België blijven? We vroegen het aan twee analisten.

"Nog iets te plat"

"Gezien zijn leeftijd heeft hij een verstandige beslissing genomen", opent Jan Ceulemans. "Vanuit de Belgische competitie naar het buitenland trekken is niet zo eenvoudig. Kijk maar naar jongens als Odjidja en Lestienne die een pak ouder zijn."

"Je moet al een uitzonderlijk talent zijn. Als je nog een jaar of twee op niveau kan spelen bij Anderlecht, ben je er wel klaar voor. Om constant mee te draaien in een sterkere competitie is hij nog iets te plat."

"Nog geen dragende speler"

"Youri moet nog een paar jaar blijven", klinkt hetzelfde geluid bij Franky Van der Elst. "Hij is nog niet klaar om in het buitenland dragende speler te zijn. De beste stappen kan hij zetten bij Anderlecht. Altijd spelen, misschien weer in de Champions League en zo sterker worden."

"Niet vergeten dat hij een terugval kende dit seizoen. Met dit jonge middenveld meer ervaring opdoen en op zijn twintigste, de leeftijd van Praet nu, de stap wagen." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties