Reactie Hasi: "Na Club-Anderlecht hoorde ik niemand zeggen dat Brugge moest zwoegen"

Hasi: "Na Club-Anderlecht hoorde ik niemand zeggen dat Brugge moest zwoegen"
Foto: © photonews

Besnik Hasi kan weer glimlachen. De spontaniteit van de coach was de laatste weken wat verdwenen. Druk op Anderlecht is niet wat het elders is, dat weten we ook. "We speelden niet ons beste voetbal, maar dat is niet belangrijk."

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht moest zwoegen om de zege in eigen huis te houden. "Na Brugge-Anderlecht heb ik nochtans niemand gehoord die zei dat Club moest zwoegen", haalde hij zijn gram. "Iedereen sprak over die stilstaande fases. Akkoord, we speelden niet ons beste voetbal, maar dat was ook moeilijk."

Hasi had daar een uitleg voor. "In deze weersomstandigheden was het moeilijk. En we kwamen vroeg op voorsprong, waardoor onze spelers ook wat meer gaan denken aan verdedigen dan aan aanvallen."

Geen snelle jongens vooraan

Maar in de tweede helft kreeg paars-wit het ook na de 2-0 nog heel moeilijk. "Het positieve is dat we scoren uit een stilstaande fase. Maar daarna hadden we geen snelle jongens vooraan en toch wilden we te snel naar voor voetballen. Al bij al vind ik dit toch een verdiende zege hoor."

"Dat Vazquez te veel ruimte kreeg? Dat was niet de bedoeling, maar we speelden te ver van elkaar en daardoor moesten de middenvelders altijd 20-30 meter teruglopen. Dat moeten we slimmer oplossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties