Nieuwe eigenaar Kortrijk kan Europees voetbal mogelijk de das omdoen

bart ver elst
| 14 reacties
Nieuwe eigenaar Kortrijk kan Europees voetbal mogelijk de das omdoen
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk kan een knap seizoen bekroond zien met een ticket voor de voorrondes van de Europa League, maar dankzij de komst van Vincent Tan is Europees voetbal misschien zelfs niet mogelijk. De Maleisiër heeft namelijk nog een club in bezit die in aanmerking komt voor deelname aan de EL.

Vincent Tan is ook eigenaar van voetbalclub FK Sarajevo in Bosnië-Herzegovina en zij zijn momenteel nog in de running voor Europees voetbal. Als beide clubs een ticket voor de (voorronde) van de Europa League halen, dan zal de kersverse eigenaar van Kortrijk een keuze moeten maken.

Volgens het UEFA-reglement mag je namelijk niet met twee clubs in een competitie komen waarbij één dezelfde eigenaar is, of iemand deels belangen heeft. En dat zou dus het geval zijn met Vincent Tan.

"De UEFA zal moeten onderzoeken of beide clubs actief kunnen zijn in dezelfde competitie", zegt Integrity Officer van de KBVB Thibault De Gendt in HLN. "De vraag zal zijn in hoeverre officieel bewezen kan worden dat Vincent Tan zowel bij Kortrijk als Sarajevo actief is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties