Vanhaezebrouck niet blij met Kortrijk: "Dit kan je niet maken in play-off 1"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Vanhaezebrouck niet blij met Kortrijk: "Dit kan je niet maken in play-off 1"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk zal in zijn laatste twee wedstrijden van het seizoen, tegen Anderlecht en Club Brugge, geen beroep meer doen op drie spelers die op negen gele kaarten staan. Iets wat bij Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck in het verkeerde keelgat sprong.

Timothy Collard in Gent

“Ik ben verrast dat de pers verrast is. Ze hadden bij Kortrijk voor aanvang van play-off 1 al aangegeven dat ze liever zesde zouden eindigen dan vijfde omdat de spelers anders minder vakantie zouden hebben. Ik vond dat al een vreemd gegeven.”

“Ik ben wel verrast dat ze nú die beslissing nemen. Ze doen nog mee voor die vierde plaats. Ze zijn nog niet uitgeteld, maar gaan nu al vol in de remmen.”

Vanhaezebrouck zou het alleszins niet op dezelfde manier aanpakken ”Neen. In play-off 2 kan je dat nog doen, maar toch niet in play-off 1. Als je deelneemt aan play-off 1, dan moet het toch de bedoeling zijn om voor de prijzen te spelen, hé.”

"Met alle respect... Maar als Pavlovic en De Mets niet spelen, dan heeft Kortrijk geen middenveld meer"

Gertjan De Mets zou zelf hebben aangegeven dat hij niet tegen zijn tiende gele kaart wil aanlopen. De middenvelder wil niet het risico lopen om de openingsspeeldag(en) van het volgende seizoen te missen. Maar daar gelooft de coach van de Buffalo’s maar weinig van.

“Spelers denken daar wel over na, maar als coach is het je taak om hen ervan te overtuigen dat je ze nodig hebt en dat ze moeten spelen. Met alle respect voor de kern van Kortrijk. Maar als Pavlovic en De Mets niet spelen, dan heeft de club geen middenveld meer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties