Voormalige Buffalo vecht tegenwoordig tegen CR7, maar: "De toekomst oogt rooskleurig voor Gent"
C├ędric De Volder
| 4 reacties
Voormalige Buffalo vecht tegenwoordig tegen CR7, maar: "De toekomst oogt rooskleurig voor Gent"
Foto: © Photonews

Roberto Rosales vecht dezer dagen robbertjes uit met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, maar de flankverdediger is niet vergeten dat KAA Gent hem destijds in Venezuela kwam halen. "Ik wil hen dan ook hartelijk feliciteren met de titel", is hij oprecht blij.

Door Cédric De Volder

Roberto Rosales verdedigde tussen 2007 en 2010 de kleuren van KAA Gent. Meer zelfs: zijn uitstekende prestaties in het toenmalige Jules Ottenstadion leverden hem zelfs een transfer naar FC Twente op. Anno 2015 verdedigt hij de kleuren van Malaga CF. Via voormalig ploegmaat Gertjan Martens kreeg hij nog eens een telefoontje uit België.

Roberto, KAA Gent heeft de Belgische titel gepakt. Ongelooflijk, toch? 

"Ik wil de club en de spelers eerst en vooral feliciteren met de titel. Maar toegegeven: ik had het ergens wel verwacht. Ik probeer de prestaties van de Buffalo's op de voet te volgen en de club heeft de voorbije jaren enorme stappen gezet."

"De prachtige Ghelamco Arena is daar natuurlijk hét bewijs van, hé. Deze titel een bekroning voor de club, de stad en de fans. En vooral: het is simpelweg verdiend!"

In jouw Gent-periode was het ook feest. In wat voor team speelde je destijds?

"We hadden toen ook een enorm sterk elftal. Ik heb er (Rosales doelt op zijn transfer, nvdr.) ook de vruchten van geplukt, hé. In 2010 wonnen we de Beker van België en grepen we net naast de titel."

"Die tweede plaats in de competitie betekende destijds enorm veel voor Gent. Daar is de basis gelegd en sindsdien is er enorm goed werk geleverd. De toekomst oogt dan ook rooskleurig voor de Buffalo's!"

Dat kan je wel zeggen. Misschien komen Zlatan Ibrahimovic en Lionel Messi volgend seizoen op bezoek...

"De Champions League, hé! Dat wordt top voor Gent! Dat is simpelweg de grootste competitie ter wereld en het is een eer om op het Kampioenenbal te mogen spelen. En ook de fans verdienen het succes voor hun jarenlange trouw."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties