Je zou het niet verwachten, maar ... Gent de meest bevoordeelde ploeg in play-off 1

Je zou het niet verwachten, maar ... Gent de meest bevoordeelde ploeg in play-off 1
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in de play-offs ging er heel wat mis wat betreft beslissingen van de arbiters. In een mum van tijd moeten beslissen? We zouden het zelf niet willen doen, maar toch hebben we de meest spelbepalende fouten eens opgelijst. Wat blijkt: kampioen Gent kwam er als meest gelukkige ploeg uit.

Gent werd bevoordeeld:

  • Toen Foket handspel maakte bij een stand van 1-0 in Gent – Kortrijk. Hier kwam geen strafschop van, ook al kreeg Andrade in het zelfde weekend voor een minder duidelijke handsbal wél een terechte strafschop tegen.
  • Raman had rood (twee keer geel) kunnen krijgen in de wedstrijd in Kortrijk. Dat het uitgerekend hij is die in de tweede helft Chanot tot een owngoal dwingt ...
  • Bij de 1-1 van Gent in Charleroi ging er aan het doelpunt een fout vooraf op doelman Penneteau. Niet gezien en zo een doelpunt dat eigenlijk nooit had mogen tellen.

  • Ook in Club Brugge - AA Gent kwamen de Buffalo's er goed vanaf. Tot twee keer toe kon blauw-zwart alleen op Sels af, maar werd de actie - beide keren onterecht - afgefloten voor buitenspel. Geen 3-2, even later 2-3!

Club werd bevoordeeld:

  • Op speeldag 1, toen het tegen Standard met 11 de match mocht volmaken, ondanks mogelijke rode kaarten voor Mechele en zeker twee keer geel voor De Sutter.
  • In de thuismatch tegen Anderlecht kreeg Acheampong geen strafschop na een erg duidelijke fout op hem. Bovendien scoorde Vormer de 2-1, terwijl hij met zijn bips buitenspel stond.

Standard werd bevoordeeld:

  • Toen in de 3-1 van de Rouches tegen Anderlecht het eerste doelpunt uit heel erg nipt buitenspel werd gescoord. Of dat een impact had op het resultaat? Dat zullen we nooit weten.
  • Club Brugge kreeg in de wedstrijd in Luik (1-0 voor Standard) enkele open kansen, die niet door mochten gaan wegens vermeend buitenspel. Tot drie keer toe niets van waar echter.

Anderlecht werd bevoordeeld:

  • Tegen Kortrijk, toen er geen rode kaart kwam voor Proto en er een buitenspelgoal viel (4-1). In het totaal van de 5-1 misschien een druppel op een hete plaat, maar toch.

  • In de thuismatch tegen Standard had er een strafschop kunnen komen voor De Camargo, die echter niet werd gegeven doordat de spits op doel probeerde te trappen.

Slotsom: Gent werd liefst vier keer bevoordeeld in deze play-offs en heeft geen reden tot klagen, Club Brugge, Standard en Anderlecht hadden elk 2 keer geluk. De Kerels hebben het meest reden tot jammeren: zij stonden meerdere keren aan de verkeerde kant van de beslissing.

Maar de arbitrage zag ook een flink aantal randgevallen erg goed. Zo was er kritiek op een doelpunt van Charleroi tegen Gent, waar de bal wel degelijk net niet helemaal over de lijn was. Een pluim is dus ook op zijn plaats voor het moeilijke werk dat zij soms doen.

Zag u overigens nog fouten die wij over het oog zagen? Laat het ons dan weten in de reacties! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties