Malinwa mag zich aan een kolkende Bosuil verwachten: "Tonen dat Antwerp klaar is voor het grote werk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Malinwa mag zich aan een kolkende Bosuil verwachten: "Tonen dat Antwerp klaar is voor het grote werk"
Foto: © Photonews

R Antwerp FC neemt het vanavond op tegen KV Mechelen. De tweede vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding voor de oudste club van 't land. En jawel, er wordt wederom een massa volk verwacht op de Bosuil. En dat juicht Kevin Debaty alleen maar toe.

Door Dirk Pieters en Cédric De Volder

De eerste wedstrijd tegen Rochus Deurne was een opwarmertje, maar vanavond wordt het andere koek voor the Great Old. Met KV Mechelen komt er namelijk een eersteklasser met ambities over de vloer in Deurne-Noord. Met andere woorden: Kevin Debaty mag zijn handschoenen nat maken.

“De eerste minuten in het shirt van Antwerp FC verliepen heel goed", vertelt de nieuwbakken doelman. "Ik kreeg weinig werk op te knappen, maar hield toch de nul. En dat is wel belangrijk voor het zelfvertrouwen. De wedstrijd tegen Malinwa wordt een eerste grote test, maar we willen tonen dat we klaar zijn voor het echte werk."

The Great Old kan opnieuw op veel supporters (ook voor vanavond zijn al 4.000 tickets verkocht, nvdr.) rekenen en dat voor een vriendschappelijke wedstrijd. “Het is ongezien dat er zoveel volk komt naar gewone oefenwedstrijden. En ja: met zo'n achterban kan je als speler altijd een tikkeltje meer, hé."

Het moet gezegd: de doelman oogt indrukwekkend tussen de palen. “Het is leuk om complimenten te krijgen, maar ik kan nog heel wat bijleren. Vooral mijn reflexen en één-tegen-éénsituaties zijn mijn sterkste punten. Ik wil nu vooral regelmatiger presteren en een puntenpakker worden."

We horen thuis op het hoogste niveau

Ook over zijn ambities moet Debaty niet lang nadenken. “De club wil kampioen spelen of toch zo snel mogelijk promoveren en dat wil ik ook. Het is onbegrijpelijk dat een club als Antwerp al zo lang in tweede klasse speelt. We horen thuis op het hoogste niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties