Opvallend: Vertonghen en Alderweireld centraal duo bij Tottenham, noodbacks bij Rode Duivels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Opvallend: Vertonghen en Alderweireld centraal duo bij Tottenham, noodbacks bij Rode Duivels
Foto: © photonews

De kogel is door de kerk: Toby Alderweireld gaat aan de slag bij Tottenham Hotspur en zo wordt de Rode Duivel herenigd met Jan Vertonghen. Beide heren zullen in Londen een duo vormen in het hart van de verdediging, en dat is best opvallend te noemen…

Door Timothy Collard

Mega Toby en SuperJan vormden reeds bij Ajax een succesvol duo. Onze landgenoten groeiden in Amsterdam uit tot een onmisbare pion, wonnen titels en schopten het allebei tot aanvoerder van de ploeg.

Vertonghen verkaste in 2012 naar Tottenham, terwijl Alderweireld een jaar later naar Atlético Madrid vertrok. Na drie seizoenen vinden de twee verdedigers elkaar nu terug bij Tottenham. Naar alle verwachtingen zullen ze op White Hart Lane een centraal duo vormen.

Centraal in de defensie geen toekomst bij de nationale ploeg

En dat is best opvallend als je weet dat Alderweireld en Vertonghen bij de Rode Duivels uitgespeeld worden als vleugelverdedigers. Marc Wilmots gaf al meermaals aan dat de toekomst van beide heren bij de nationale ploeg op de rechts- en linksback ligt.

Dus dat wil zeggen dat onze landgenoten bij Tottenham gezellig naast elkaar mogen opereren… Maar eens ze afzakken naar de nationale ploeg gewoon weer uit elkaar worden getrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties