Via Zulte Waregem en Roeselare naar Beveren: "Hij kan het écht maken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Via Zulte Waregem en Roeselare naar Beveren: "Hij kan het écht maken"
Foto: © photonews

Een van de jongens die een goede indruk maakte tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen is Olivier Myny. De aanvaller ruilde in het tussenseizoen tweedeklasser Roeselare in voor Waasland-Beveren en past zich vlot aan. "Hij kan het maken", zegt zijn ex-coach Franky Van der Elst.

Door Timothy Collard

Franky, als je Olivier Myny nu bezig ziet bij Waasland Beveren... Heb je dan geen spijt dat je zo iemand kwijt bent bij Roeselare?

“Ik had hem graag nog een jaartje bij ons gehouden, maar je moet niet flauw doen: als die jongen de kans krijgt om zich te verbeteren, dan moet je hem niet tegenhouden."

Wat voor speler is Myny eigenlijk?

“Oli heeft een goeie techniek, is heel snel en kan ook nog eens een goal maken. Hij heeft als flankspeler zijnde wel nog werk aan zijn voorzet. Na een prima actie levert hij vaak nog een voorzet af die niet aan de verwachtingen voldoet.”

“Maar hij is nog maar 20, dus ontzettend jong. Hij heeft absoluut de kwaliteiten om het te maken in eerste klasse en is een leergierig iemand.“

"Hij kan ook als centrumaanvaller uit de voeten. Hij is sterk met het hoofd"

Myny speelt nu voornamelijk als rechtsmidden. Is dat zijn beste positie?

“Met zijn kwaliteiten kan hij ook als centrumaanvaller uit de voeten, vind ik. De laatste zes, zeven matchen van vorig seizoen heb ik hem zo uitgespeeld. Rond een andere spits kan hij renderen, want hij is ook goed met het hoofd.”

Op het eerste zich doet Myny qua type wat denken aan Nikola Storm van Club Brugge. Ben je het daar mee eens?

“Ja, die twee zijn vergelijkbaar qua type speler. Alleen is Olivier misschien wel nog wat sneller en doelgerichter dan Storm.”

"Ik weet niet of hij bij Zulte Waregem aan spelen zou zijn toegekomen"

Twee jaar geleden zat Myny nog bij de beloften van Zulte Waregem. Toen hij vorige zomer naar Roeselare kwam, was Francky Dury teleurgesteld. Volgens hem zou Myny ook daar zijn kans gekregen hebben.

“Goh, ik ben niet zeker of hij ook daadwerkelijk snel aan spelen zou zijn toegekomen bij Zulte Waregem. Achteraf is dat natuurlijk allemaal net iets makkelijker om te zeggen, hé.”

“Olivier heeft er bewust voor gekozen om in tweede klasse aan de slag te gaan omdat hij zoveel mogelijk aan spelen wilde toekomen. Achteraf gezien (Myny scoorde vorig seizoen 12 goals) kan je hem geen ongelijk geven.”

Na Hans Vanaken opnieuw een ex-speler van Franky Van der Elst die het straks kan maken in de Jupiler Pro League.

(lacht) "Ja, dat is waar. Weet je, het is écht leuk om te zien dat Hans het al zo goed heeft gedaan op het hoogste niveau. Dat is toch waarvoor je het doet, hé? Ik kan niets meer doen dan hopen dat die jongens uiteindelijk slagen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties